BULETIN DE PRESĂ 28 APRILIE

Update/Reținuți pentru furt calificat La data de 27 aprilie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, față de doi tineri, cu vârste de 23 și 27 de ani fiind dispusă măsura arestului preventiv iar față de bărbatul de 37 de ani, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. Reamintim că, la data de…

Update/Reținuți pentru furt calificat

La data de 27 aprilie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, față de doi tineri, cu vârste de 23 și 27 de ani fiind dispusă măsura arestului preventiv iar față de bărbatul de 37 de ani, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

Reamintim că, la data de 26 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Piatra-Neamț, împreună cu polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț și cei ai Secției de Polișie Rurală Cărăcoani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în localitatea Crăcăoani, la persoane bănuite de furt calificat, în urma cărora trei peroane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie a.c., trei persoane, cu vârste de  23, 27 și 37 de ani, din Crăcăoani, s-ar fi deplasat cu o autoutilitară, la depozitul unei societăți comerciale din municipiul Piatra-Neamț, unde ar fi pătruns prin escaladare și efacție și au sustras mai multe scule și ustensile, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 67.000 lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate aproximativ 60% din bunurile sustrase, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cele trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat a fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La acțiune au participat luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

 

Activități preventive cu elevii, desfășurate de polițiști   

În ziua de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Neamț au desfășurat activități cu informativ-preventive, la Colegiul Național ,,Calistart Hogaș’’ din Piatra-Neamț.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul campaniei ,,Ia Atitudine! Spune STOP VIOLENȚEI!’’, fiind prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, precum și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor.

Deoarece Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Neamț, desfășoară recrutări, privire la admiterea în unitățile de învățământ ale MAI, în perioada 20 aprilie – 5 mai 2023, în cadrul acestor întâliniri, elevii au aflat detalii despre cum pot deveni polițiști.

Totodată, discuțiile au avut ca temă și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv și felul în care elevii se pot ține la adăpost de situații de risc, atât la școală cât și în timpul liber.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *