BULETIN DE PRESĂ 29 APRILIE

Percheziții în dosare de furt și  furt calificat La data de 29 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Crăcăoani, la imobilul unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt. Din cercetări a reieșit că, în…

Percheziții în dosare de furt și  furt calificat

La data de 29 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au efectuat o percheziție domiciliară, în localitatea Crăcăoani, la imobilul unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 martie-14 aprilie, un bărbat de  47 de ani, din Crăcăoani, ar fi pătruns într-un imobil nelocuit, aflat în construcție, aparținând unui bărbat de 46 de ani, din Ghindăoani, de unde ar fi sustras saci de ciment, saltele, două geamuri tip termopan și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 1.800 lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate bunurile sustrase, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de furt a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, în vederea desfășurării de activități procedurale.

La acțiune au participat luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

***

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Dulcești, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat trei percheziții domiciliare, în localitatea Trifești, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, la data de 21 aprilie trei bărbați cu vârste de 31, 35 și 50 de ani, din Trifești și Icușești, ar fi pătruns în incinta a două societăți comerciale, din localitatea Horia, de unde ar fi sustras un autoturism, motoare electrice, piese de mobilier și alte bunuri și echipamente electrice, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 400.000 lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate piesele de mobilier sustrase, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cele trei persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat au fost conduse la sediul Secției de Poliție Rurală Dulcești, în vederea audierii.

În continuare, polițiștii desfășoară activități, în vederea recuperării întregului prejudiciu produs.

 

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

În noaptea de 28 aprilie a.c., în intervalul orar 02.00-05.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică Roman au acționat pe linia combaterii transporturilor ilegale de material lemnos.

Astfel, în jurul orei 03:00, aceștia au depistat pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Roman, o autoutilitară condusă de un tânăr de 29 de ani., din județul Suceava, care transporta cantitatea de 4,78 m.c. cherestea, fără a deține documente de transport privind circulația materialelor lemnoase.

Totodată, în jurul orei 04:30, polițiștii au depistat pe Artera Ocolitoare Vest, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 41 de ani, din județul Suceava, ce transporta cantitatea de 22,04 m.c. cherestea. Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, au fost realizate măsurători împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Roman, rezultând o diferență de 3 m.c. material lemnos, transportat în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport.

***

La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, ce acționau pentru combaterea delictelor silvice, în localitatea Bârgăuani, au depistat o autoutilitară, condusă de un tânăr de 21 de ani, din localitatea Negrești, ce transporta lemn de foc.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că tânărul în cauză în calitate de transportator neprofesionist a depășit cantitatea de 20 m.c. material lemnos transportat, în ultimele 12 luni, având obligația de a se înregistra în aplicația specifică.

Polițiștii au dispus confiscarea cantității de 3,42 m.c. material lemnos.

În toate cazurile, conducătorii auto au fost sancționați contravențional, fiind dispusă confiscarea materialului lemnos transportat ilegal.

 

Depistat conducând sub influența alcoolului

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Târzia, au depistat în trafic un bărbat, de 47 de ani, din aceeași localitate, care emana halenă alcoolică și era incoerent în vorbire.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Polițiștii continuă activitățile educative în școlile din județul Neamț

La data de 29 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț  au desfășurat activități educativ-preventive la Grădinița cu program normal, din cadrul Liceului ,,Vasile Conta’’, din Târgu-Neamț.

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au poposit în rândul micuților de la Școala gimnazială Piatra-Șoimului.

Temele abordate în cadrul activităților au urmărit conștientizarea și prevenirea situațiilor de bullying și formarea unui comportament responsabil.

Totodată, elevilor le-au fost prezentate regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.

Astfel, aceștia au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe ,,zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea pentru pietoni pentru a fi în siguranță.

În cadrul activităților desfășurate cu ajutorul polițiștilor Serviciului Criminalistic au fost prezentate tehnica și dotarea Poliției Române, materialele folosite la Laboratorul Criminalistic privind modul de amprentare, precum și autospecialele de poliție.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *