BULETIN DE PRESĂ 1 MAI

Acțiune la nivelul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, pentru prevenirea faptelor cu violență În noaptea de 29 spre 30 aprilie a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii din  cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au acționat, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, a faptelor cu violență și a prevenirii evenimentelor rutiere. Polițiștii au legitimat peste 60…

Acțiune la nivelul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, pentru prevenirea faptelor cu violență

În noaptea de 29 spre 30 aprilie a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii din  cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au acționat, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, a faptelor cu violență și a prevenirii evenimentelor rutiere.

Polițiștii au legitimat peste 60 de persoane, fiind verificate 30 autoturisme și 5 unități de alimentație publică.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 43.000 de ron, pentru abaterile rutiere fiind retrase 3 certificate de înmatriculare.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii polițiștii au identificat la o societate comercială, din localitatea Crăcăoani, 405 pachete de țigări, fără marcaj specific, acestea fiind ridicate în vederea confiscării.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice și Ordine Publică, specialiști din cadrul DSP Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.

 

A testat vigilența polițiștilor- cercetat pentru conducerea fără permis și refuz de recoltare probe biologice

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 08:00, o patrulă de poliție ce executa activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe strada Bogdan Dragoș, din municipiul Roman, a observat un autoturism ce a oprit pe partea dreaptă a drumului, conducătorul auto și pasagerul din dreapta făcând schimb de locuri.

Polițiștii au efectuat semnal de oprire al autoturismului în cauză.În urma verificărilor efectuate, aceștia au stabilit că autoturismul ar fi fost condus inițial de un bărbat de 41 de ani, din județul Bacău, ce nu deține permis de conducere.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde în prezența cadrelor medicale a refuzat prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și  refuz de recoltare probe biologice.

 

Depistați în flagrant de polițiști, conducând sub influența băuturilor alcoolice

La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 12:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în trafic, DJ 159B, în localitatea Bahna, un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Horia.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în municipiul Roman, au depistat pe bulevardul Roman Mușat, o tânără de 19 ani, din localitatea Horia.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 22:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz au depistat în trafic, DN12C, în localitatea Bicazu Ardelean un bărbat, de 32 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Petricani, au depistat în trafic un bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile prezentate, polițiștii au întocmit dosare penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Acțiuni permanente pentru siguranța traficului rutier

La data de 29 aprilie a.c., în intervalul orar 21:00-00:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț -BDNE și cei ai Biroului Rutier Roman, au acționat, pe principalele artere din municipiul Roman, pentru reducerea riscului rutier.

La data de 30 aprilie a.c., în intervalul orar 00:00-03:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț -BDNE și cei ai Biroului Rutier Piatra-Neamț au acționat, în municipiul Piatra-Neamț, pentru combaterea infracțiunilor rutiere.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, polițiștii au efectuat aproximativ 360 de testări cu aparatul etilotest, 2 conducători auto fiind sancționați pentru conducerea sub influența alcoolului, iar în cazul unui conducător auto fiind întocmit dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului.

Totodată, pe perioada desfășurării acțiunilor niciun conducător auto nu a fost depistat conducând sub influența substanțelor psiho-active.

Pe perioada acestei minivacanțe, polițiștii rutieri sunt permanent în teren, principalul scop al acestor acțiuni fiind 0 evenimente rutiere grave.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *