Polițiștii rutieri nemțeni au prevenit accidentele în minivacanță.

Rezultatele acțiunilor pe linie de rutieră În perioada 24 aprilie a.c.-1 mai a.c., polițiștii rutieri din județul Neamț, au acționat permanent, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru reducerea riscului rutier. Prezența în teren a polițiștilor și conduita preventivă a conducătorilor auto au condus la împlinirea obiectivului principal: 0 evenimente rutiere…

Rezultatele acțiunilor pe linie de rutieră

În perioada 24 aprilie a.c.-1 mai a.c., polițiștii rutieri din județul Neamț, au acționat permanent, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru reducerea riscului rutier. Prezența în teren a polițiștilor și conduita preventivă a conducătorilor auto au condus la împlinirea obiectivului principal: 0 evenimente rutiere grave în județul Neamț.

427 de conducătorii auto care au fost depistați săvârșind diferite abateri la regimul rutier au fost sancționați contravențional. Cele mai multe contravenții au fost constatate pentru nerespectarea regimului legal de viteză (269) și folosirea telefonului mobil la volan (63).

Totodată, au fost sancționate contravențional două cazuri de conducere agresivă și 16 de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Pe perioada desfășurării acțiunii polițiștii au reținut 53 de permise de conducere, 33 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru conducere sub influența alcoolului și 4 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant 13 infracțiuni rutiere.

Update/Tânără cercetată pentru furt și furt calificat

La data de 2 mai a.c., tânăra de 18 ani a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, față de aceasta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile

Reamintim că, la data de 01 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu- Neamț au reținut pentru 24 de ore, o tânără de 18 ani, din județul Suceava, care ar fi sustras din două imobile, de pe raza oraşului Târgu-Neamţ, bani, bijuterii, parfumuri, articole vestimentare şi alte bunuri.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, tânăra de 18 ani locuia într-un imobil din Târgu-Neamț, aceasta având grijă de una dintre persoanele vătămată, în vârstă de 76 de ani, persoană cu handicap locomotor.

La data de 24 aprilie a.c., profitând de starea acesteia i-ar fi sustras din locuință suma de 100 de euro,  mai multe bijuterii şi articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000 de lei.

La aceeași dată, tânăra ar fi pătruns fără drept într-o altă locuință, situată în aceeași curte, aparținând unei persoanei vătămate de 52 de ani, de unde ar fi sustras parfumuri, bijuterii şi articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de 7.500 de lei.

La data de 01 mai a.c., persoana bănuită de comiterea faptelor a fost depistată de polițiști, pe raza localității Crăcăoani, fiind condusă la sediul unității de poliție pentru audiere.

În urma documentării activității infracționale, aceasta a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat.

Aproximativ 50% din prejudiciul produs a fost recuperat de polițiști şi restituit persoanelor vătămate.

Reținuți pentru conducerea sub influența alcoolului

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic, pe strada Ștefan cel Mare, în Târgu-Neamț, un autoturism condus de un bărbat, de 41 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 2 mai a.c., în urma administrării materialului probator bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

***

La data de 2 mai a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au depistat în trafic, pe raza localității Ruseni, un autoturism condus de un tânăr, de 28 de ani, din Borlești.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, unde în prezența medicului specialist a refuzat recoltarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, față de tânărul în cauză fiind luată măsura reținerii pentru 24 ore.

Depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive și fără permis

La data de 2 mai a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic, pe strada Mihai Eminescu, un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, din Piatra-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, acesta indicând o valoare pozitivă pentru cannabis.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, acesta nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *