BULETIN DE PRESĂ 20 MAI

Trufe negre confiscate de polițiști La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Dulcești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice, transportul, comercializarea și deținerea materialelor lemnoase și nelemnoase. Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au depistat, în localitatea Horia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani,…

Trufe negre confiscate de polițiști

La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Dulcești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice, transportul, comercializarea și deținerea materialelor lemnoase și nelemnoase.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au depistat, în localitatea Horia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Valea Ursului, în care se aflau mai multe persoane și 6 câini specializați în recoltarea de trufe.

Totodată, în autoturismul în cauză, polițiștii au găsită și cantitatea 3.480 de grame trufe negre, fără a deține documentele prevăzute de lege pentru deținerea, transportului și comercializarea acestora.

Cantitatea de trufe negre identificată, care a fost confiscată de polițiști și predată specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și ale Legii nr. 407/2006 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 2.500 de lei.

 

Percheziții într-un dosar de braconaj cinegetic

La data de 19 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în localitatea Ceahlău, la imobilele a trei persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 55 de ani, bănuite de săvârșirea de infracțiuni de braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor, au fost identificate mai multe tipuri de carne și blană de vânat, o armă cu aer coprimat supusă autorizării, deținută ilegal, două cartușe confecționate artizanal, muniție și diferite dispozitive pentru braconaj.

În continuare, polițiștii desfășoară activități procedurale, într-un dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de practicarea vânătorii cu lațuri, ogari sau metiși de ogari, accesul în fondurile cinegetice sau practicarea vânătorii cu capcane neautorizate, păsări de pradă și arcuri și uzul de armă fără drept.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț, Serviciul Criminalistic Neamț, luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale Neamț și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

 

Update/Ați văzut-o?

La data de 19 mai a.c, în jurul orei 20:20, minora Cazaciuc Elena Georgiana a fost identificată de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Roman, în municipiul Roman, aceasta nefiind victima vreunei infracțiuni.

 

Arest preventiv, pentru încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu

La data de 18 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au reținut pentru 24 de ore, o femeie, în vârstă de 35 de ani, din Piatra-Neamț, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În data de 18 aprilie a.c., femeia în cauză, ar fi încălcat de trei ori ordinul de protecție provizoriu, emis de polițiști, prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 200 de metri de concubinul său, în vârsta de 36 de ani, aceasta revenind de trei ori la imobilul acestuia din Piatra-Neamț.

Având în vedere cele constatate, la data de 18 mai a.c., femeia a fost reținută pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, iar la  data de 19 mai a.c., aceasta a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 zile.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *