BULETIN DE PRESĂ 19 MAI

Cercetări cu privire la neluarea măsurilor de prevenire a unui atac canin La data de 18 mai a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați, de către o femeie de 30 de ani, din Borca, cu privire la faptul că fiu său a fost mușcat de un…

Cercetări cu privire la neluarea măsurilor de prevenire a unui atac canin

La data de 18 mai a.c., în jurul orei 09:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați, de către o femeie de 30 de ani, din Borca, cu privire la faptul că fiu său a fost mușcat de un câine.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 09:00, un minor de 7 ani, care se juca pe un drum public, din localitatea Borca ar fi fost mușcat de un câine, aparținând unui bărbat de 50 de ani, din Borca, lăsat nesupravegheat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

***

Fapta este pedepsită de O.U.G. 55 din 2002, pedeapsa prevăzută pentru această infracțiune fiind închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

Totodată, conform actului normativ anterior prezentat, prin câini agresivi se înțelege:

– orice câine care, fără să fie provocat, mușcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private;

– orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop.

Nu intră în categoria câinilor agresivi, prezentați mai sus:

– orice câine care atacă sau mușcă o persoană care a pătruns fără drept, în orice mod, într-o proprietate privată sau publică protejată de acel câine;

– orice câine folosit de unitățile de poliție, de jandarmerie, de alte unități militare, de unitățile vamale sau de serviciile publice de securitate, protecție și pază, care, aflându-se în misiune, a atacat sau a mușcat o persoană.

 

Mandate de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 17 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Neamț au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii.

Polițiștii au depistat, în Piatra-Neamț, un bărbat de 55 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, acesta fiind condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și două luni, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție.

La aceeași dată, polițiștii de investigații au pus în executare alte două mandate, pe numele a doi bărbați cu vârste de 46, respectiv 48 de ani, din județul Bacău și municipiul Piatra-Neamț.

Cei în cauză au fost condamnați de Tribunalul Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 11 luni, respectiv 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, prevăzute de Legea 43 din 2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Cei în cauză au fost conduși la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

Conducea sub influența alcoolului

La data de 18 mai a.c., în jurul orei 20:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat, pe Drumul Județean 156A, în localitatea Borlești, un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din aceeași localitate.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *