BULETIN DE PRESĂ 26 MAI

Update/Conducea sub influența alcoolului La data de 25 mai, persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, față de aceasta fiind dispusă măsura controlului judiciar. Reamintim că, la data de 23 mai a.c., acesta a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, conducând un autoturism sub influența alcoolului, în…

Update/Conducea sub influența alcoolului

La data de 25 mai, persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, față de aceasta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Reamintim că, la data de 23 mai a.c., acesta a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, conducând un autoturism sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 24 mai, persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 26 mai a.c., în jurul orei 06:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe DN 15, în localitatea Dumbrava Roșie, o autoutilitară condusă de un tânăr de 19 ani, din Roznov.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 25 mai a.c., în jurul orei 09:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe DN 15, în localitatea Zănești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 48 de ani, din județul Galați, având suspendat exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul  fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români, au depistat în trafic, pe DJ 158, în localitatea Români, un scuter condus de un tânăr de 23 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule iar scuterul nu este înmatriculat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Mandate puse în executare de polițiști

La data de 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Neamț au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Italia, pe numele unui bărbat, de 38 de ani, din Piatra-Neamț.

Acesta era urmărit la nivel internațional, pentru săvârșirea pe teritoriul Italiei, a șapte infracțiuni de furt și folosirea nedreaptă de carduri.

Acesta a fost reținut, fiind încarcerat în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

***

La data de 25 mai a.c., în urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Neamț au depistat, în localitatea Piatra-Neamț, un bărbat, de 44 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul București, la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și patru luni de închisoare,  pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativă de tâlhărie calificată.

 Cel în cauză, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.

 

Update/ Reținut pentru distrugere

La data de 25 mai a.c., tânărul de 29 de ani a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 15:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au fost sesizați prin apel 112, de către o tânără de 26 de ani, din Girov, cu privire la faptul că un bărbat i-ar fi distrus autoturismul.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, identificând în flagrant un tânăr de 29 de ani, din Girov, care se afla lângă autoturismul în cauză, la care se manifesta un incendiu.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 24 mai, în jurul orei 15:00, tânărul în cauză, fratele fostului concubin al persoanei vătămate, folosindu-se de un obiect contondent, ar fi distrus toate geamurile autoturismului aparținând tinerei de 26 de ani, după care, ar fi turnat carburant în habitaclul interior, provocând incendierea acestuia.

Autovehiculul în cauză a fost distrus în totalitate, prejudiciul fiind estimat la suma de 15.000 euro.

Totodată a fost completat formularul de evaluare al riscului, fiind îndeplinite condițiile pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În baza probatoriului administrat, la data de 24 mai a.c., tânărul de 29 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, urmând ca la data de 25 mai acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

5 persoane reținute pentru încăierare

La data de 25 mai a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, au fost sesizate cu privire la faptul că, într-un cartier, din Vânători-Neamț are loc un conflict între mai multe persoane.

La fața locului au fost direcționate echipaje din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț care au procedat la aplanarea conflictului și conducerea la sediul unității de poliție, pentru audieri, a persoanelor implicate în acest conflict.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 25 mai a.c., în jurul orei 21:00, în localitatea Vânători-Neamț, pe fondul unui conflict generat de o sumă de bani, un tânăr de 25 de ani, folosindu-se de un obiect contondent, ar fi exercitat acte de violență asupra unui alt tânăr de 22 de ani.

Ulterior, în conflict intervenit și alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 37 de ani, din Vânători-Neamț și Târgu-Neamț.

În urma probatoriului administrat, față de cele 5 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de încăierare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *