BULETIN DE PRESĂ 27 MAI

Material lemnos confiscat de polițiști În noaptea de 26 mai a.c., în intervalul orar 02:00-06:00, polițiștii Biroului de Ordine Publică Roman au acționat pentru prevenirea delictelor silvice. Astfel, în jurul orei 05:50, polițiștii au depistat pe strada Bogdan Dragoș, din municipiul Roman, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 22 de ani, din Bicaz-Chei, care…

Material lemnos confiscat de polițiști

În noaptea de 26 mai a.c., în intervalul orar 02:00-06:00, polițiștii Biroului de Ordine Publică Roman au acționat pentru prevenirea delictelor silvice.

Astfel, în jurul orei 05:50, polițiștii au depistat pe strada Bogdan Dragoș, din municipiul Roman, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 22 de ani, din Bicaz-Chei, care transporta aproximativ 7 m.c. material lemnos, cherestea, fără documente legale.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, fiind dispusă confiscarea materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Roman.

***

La  data de 26 mai a.c., în jurul orei 12:40, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au depistat în localitatea Piatra Șoimului, o autoutilitară care transporta aproximativ 2,5 m.c. de material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto, din Piatra Șoimului, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Roznov.

 

Update/5 persoane reținute pentru încăierare

La data de 26 mai, persoanele în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, față de cei cinci fiind dispusă măsura controlului judiciar.

În fapt la data de 25 mai a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, au fost sesizate cu privire la faptul că, într-un cartier, din Vânători-Neamț are loc un conflict între mai multe persoane.

La fața locului au fost direcționate echipaje din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț care au procedat la aplanarea conflictului și conducerea la sediul unității de poliție, pentru audieri, a persoanelor implicate în acest conflict.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 25 mai a.c., în jurul orei 21:00, în localitatea Vânători-Neamț, pe fondul unui conflict generat de o sumă de bani, un tânăr de 25 de ani, folosindu-se de un obiect contondent, ar fi exercitat acte de violență asupra unui alt tânăr de 22 de ani.

Ulterior, în conflict intervenit și alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 37 de ani, din Vânători-Neamț și Târgu-Neamț.

În urma probatoriului administrat, față de cele 5 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de încăierare.

 

Acțiune BLITZ organizată de polițiștii rutieri

La data de 26 mai a.c., în intervalul orar 16:00-19:00, polițiștii din cadrul B.D.N.E. Piatra Neamț si B.D.N.E. Roman au acționat pe tronsonul de drum DN2-E85, pentru combaterea excesului de viteză.

Urmare a abaterilor constatate polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, 23 dintre acestea privind nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ 25.000 lei.

Totodată, aceștia au reținut 5 permise de conducere, 4 dintre acestea conducătorilor auto ce au depășit regimul legal de deplasare și unul pentru neacordare de prioritate.

Deoarece pe tronsonul de drum DN2-E85 au loc frecvent evenimente rutiere, multe dintre acestea produse pe fondul abaterilor la regimul legal de viteză, astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, atât pe acest sector de drum cât și pe alte drumuri din județul Neamț, unde din păcate, înregistrăm în continuare evenimente rutiere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *