BULETIN DE PRESĂ 7 IUNIE

Cercetat pentru amenințare și tentativă de distrugere La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală  Borlești au fost sesizați de către un bărbat de 30 de ani, din Rediu, cu privire la faptul că, un bărbat de 64 de ani, din aceeași localitate adresează amenințări cu…

Cercetat pentru amenințare și tentativă de distrugere

La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală  Borlești au fost sesizați de către un bărbat de 30 de ani, din Rediu, cu privire la faptul că, un bărbat de 64 de ani, din aceeași localitate adresează amenințări cu privire la incendierea unui imobil, cu ajutorul unei butelii.

În cel mai scurt timp, echipajele de poliție și pompieri s-au deplasat la fața locului.

Polițiștii au procedat la delimitarea locului, evacuarea imediată a tuturor persoanelor din împrejurimi și blocarea traficului rutier, procedând la imobilizarea bărbatului în cauză.

Totodată, pompierii au acționat cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, asigurând măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

În imobilul în cauză au fost identificate o butelie de camping, 2 bidoane de plastic din care se simțea miros de substanță posibil inflamabilă și mai multe bunuri ce puteau întreține un eventual incendiu.

În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de amenințare și de tentativă de distrugere.

 

Urmărită internațional, depistată în localitatea Petricani

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au depistat, în localitatea Petricani, o tânără, de 24 de ani din aceeași localitate, care era urmărită la nivel internațional.

La data de 10 mai a.c., pe numele acesteia, a fost emis un mandat european de arestare.

Din cercetări a reieșit că, la data de 13 februarie 2016 persoana în cauză, ar fi săvârșit pe teritoriul Italiei, în calitate de autor şi complice două infracțiuni de omor, respectiv vătămare corporală gravă.

La data de 6 iunie a.c., tânăra a fost prezentată de polițiști procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore, fiind încarcerată în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Astăzi, aceasta urmează să fie prezentată Curții de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *