BULETIN DE PRESĂ 8 IUNIE

Material lemnos și ansamblu de vehicule indisponibilizate de polițiști La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 20:20, polițiștii din cadrul B.D.N.E. Bicaz- Serviciul Rutier Neamț au oprit pentru control, două autoutilitare care transportau cherestea, ce se deplasau pe DN 12 C, în localitatea Tașca. Deoarece exista suspiciuni cu privire la cantitatea de material…

Material lemnos și ansamblu de vehicule indisponibilizate de polițiști

La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 20:20, polițiștii din cadrul B.D.N.E. Bicaz- Serviciul Rutier Neamț au oprit pentru control, două autoutilitare care transportau cherestea, ce se deplasau pe DN 12 C, în localitatea Tașca.

Deoarece exista suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, autoutilitarele au fost însoțite de polițiști la Ocolul Silvic Vaduri, pentru verificări.

În perioada de 6-7 iunie a.c., polițiștii Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și organe silvice din cadrul Direcției Silvice Neamț – Ocolul Silvic Vaduri au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat.

Pentru una dintre autoutilitare a rezultat o diferență de 8,49 m.c. cherestea transportată în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, respectiv 17,14 m.c. cherestea, fiind luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010 și măsura complementară de confiscare a volumului de 8,49 m.c. cherestea rășinoase, specia molid, în valoare de aproximativ 7.900 lei.

Pentru a doua autoutilitară a rezultat o diferență de 25,15 m.c. cherestea transportată în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport, respectiv 40,48 m.c. cherestea.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 65,645 m.c. cherestea precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 12.000 de euro.

 

Depistat conducând având permisul suspendat

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 12:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, au depistat în trafic, pe bulevardul Decebal, din Piatra-Neamț, un autoturism condus de un bărbat, de 44 de ani, din localitatea Bicaz-Chei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, bărbatul în cauză avea permisul suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având permisul suspendat.

 

Depistat conducând sub influența alcoolului

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 09:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, au depistat în trafic, pe strada Ozanei, în localitatea Piatra-Neamț, un autoturism condus de un bărbat, de  51 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *