BULETIN DE PRESĂ 15 IUNIE

Depistați conducând sub influența alcoolului La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Formațiunii de Poliție Rutieră Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier în localitatea Agapia, au depistat în trafic un bărbat, de 33 de ani, din Agapia, care emana halenă alcoolică. Conducătorul…

Depistați conducând sub influența alcoolului

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Formațiunii de Poliție Rutieră Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier în localitatea Agapia, au depistat în trafic un bărbat, de 33 de ani, din Agapia, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Formațiunii de Poliție Rutieră Târgu-Neamț au depistat în trafic, pe strada Mihai Viteazul, din Târgu-Neamț, un bărbat, de 32 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

În noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., în jurul orei 00:05, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic, pe strada Petru Movilă, din municipiul Piatra-Neamț, un bărbat, de 37 de ani, din Pângărați.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz, în timp ce desfășurau serviciul de patrulare, pe DN12 C, în localitatea Neagra, au depistat un autoturism condus de un bărbat, de 41 de ani, din Dămuc.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,49mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare penale, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Conducea un moped fără permis de conducere

La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 21:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe DJ 159B, în localitatea Moldoveni, au executat semnale acustice si luminoase pentru oprirea un moped condus de un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul în cauză nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

În cază, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Arest preventiv pentru furt calificat în formă continuată

La data de 5 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați, de către reprezentanții unui supermarket, din municipiul Roman, cu privire la faptul că o persoană de sex masculin a sustras din incinta magazinului mai multe produse alimentare.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 5 iunie a.c., în jurul orei 13:00, un bărbat de 36 de ani, din Roman, s-ar fi deplasat în incinta supermarket-ului, de unde ar fi achiziționat mai multe produse alimentare și băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ  453 de ron.

Ulterior, bărbatul în cauză ar fi ieșit cu respectivele produse pe lângă casele de marcat, fără a achita contravaloarea bunurilor, fiind depistat de către agenții de securitate.

Polițiștii au extins cercetările, cu privire la săvârșirea de către bărbatul de 36 de ani a altor patru infracțiuni de furt calificat, în diferite societăți comerciale din municipiul Roman, în perioada 29 mai – 09 iunie a.c. .

La data de 13 iunie a.c., acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de  furt calificat în formă continuată.

La data de 14 iunie a.c., bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Roman care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Acțiune pentru prevenirea pescuitului ilegal

În noaptea de 14 spre 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au desfășurat activități de prevenire a pescuitului ilegal, pe luciul de apă al lacului de acumulare Izvorul Muntelui Bicaz.

Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura au fost aplicate 10 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.100 lei, fiind legitimate un număr de 23 de persoane.

Majoritatea sancțiunilor contravenționale au fost aplicate pentru folosirea a mai multe lansete pentru pescuit, precum și pentru capturarea peștilor sub dimensiunea legală, abateri care se regăsesc stipulate și în permisul de pescuit.

Totodată, polițiștii au identificat un bărbat de 38 de ani, din localitatea Grințies, care deținea o plasă de pescuit tip monofilament și mai mulți pești din specia oblete, care au fost rdați în mediul natural.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial în habitate piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008.

La activități au participat și specialiști din cadrul A.J.V.P.S. Neamț.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *