BULETIN DE PRESĂ 23 IUNIE

Update/ Bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, reținut de polițiști La data de 22 iunie a.c., bărbatul de 42 de ani a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. În fapt, la data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală…

Update/ Bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 22 iunie a.c., bărbatul de 42 de ani a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați, de către un tânăr de 24  de ani, din localitatea Ghirăiești, cu privire la faptul că, a fost victima unei infracțiuni de furt.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 21 iunie a.c., în intervalul orar 19:30-20:00, o persoană necunoscută ar fi pătruns prin efracție, prin forțarea unei ferestre, în imobilul persoanei vătămate, de unde ar fi sustras un telefon mobil, un portofel cu mai multe documente și un card, producând un prejudiciu de aproximativ 500 de lei.

Persoana în cauză, un bărbat de 42 de ani, din Ghirăiești, a fost identificat de polițiști, prejudiciul cauzat fiind recuperat în totalitate.

În urma probatoriului administrat, la data de 21 iunie a.c., bărbatul în cauză, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

Recomandări din partea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor cu privire la îngrijirea animalelor de companie pe timpul verii

– Nu lăsați animalul de companie în mașină pe perioada verii. Este o preconcepție greșită că doar la miezul zilei temperatura din interiorul mașinii poate fi periculoasă pentru aceștia. Majoritatea animalelor, sunt sensibile la temperaturi ridicate.

– Pe timpul călătoriei cu animalul de companie, asigurați atât confortul termic în interiorul mașinii, cât și suficiente pauze de hidratare. Menținerea unei temperaturi normale în habitaclul mașinii este cel puțin la fel de importantă ca asigurarea unei surse de apă. Totodată, acestea trebuie ferite de acțiunea directă a aerului condiționat.

– Evitați plimbările cu animalul de companie în perioade de caniculă și este de recomandat să alegeți zone cu iarbă, pentru că zonele cu asfalt sau betonul îi pot arde pernuțele. Cel mai bine ar fi să fie scos afară dimineața și seara, când temperaturile sunt mai scăzute. Acestea pot intra în șoc caloric la temperaturi de peste 40 de grade.

– Dacă vă aflați la curte un bazin cu apa este de mare ajutor pentru animăluțele de companie, dând acestora posibilitatea să se scalde când căldură devine insuportabilă.

– Evitați să îi oferiți mâncare gătită, chiar și de la frigider aceasta îi poate provoca afecțiuni digestive. Asigurați-i umbră pe tot parcursul zilei și o sursă de apă proaspătă. De preferință evitați vasele de metal, pentru că acestea se pot supraîncălzi extrem de ușor.

Oferiți animalului de companie tratamente împotriva paraziților externi precum purici, căpușe, țânțari și a paraziților interni. La întoarcerea acasă, este recomandat să examinați cu atenție zona cozii și a urechilor animalului de companie.

La primele semne de șoc caloric, în primul rând ajutați animalul să se răcorească, abia apoi mergeți cu el la veterinar. Folosiți un cearșaf umed și dați-i să bea apă.

Semnele socului caloric sunt: gâfâitul abundent, respirația accelerată și zgomotoasă, saliva lipicioasă (spumă la gură), apatia, febra, voma, mișcările necoordonate.

Depinde numai de dumneavoastră să faceți vara mai plăcută pentru partenerul necuvântător pe care îl dețineți. Canicula nu este prietenul lor, la fel cum nu este nici al nostru. Respectați recomandările de mai sus pentru a avea un prieten necuvântător fericit pe durata sezonului cald.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *