PREGĂTIREA FACE DIFERENȚA

24 Iunie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ După ce au parcurs stagiile inițiale de pregătire practică, prin care și-au însușit cunoștințe și au dezvoltat abilitățile necesare profesiei, 35 de poliţişti recent încadrați la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț au parcurs în perioada 12-23 iunie a.c., un nou modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare.…

24 Iunie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

După ce au parcurs stagiile inițiale de pregătire practică, prin care și-au însușit cunoștințe și au dezvoltat abilitățile necesare profesiei, 35 de poliţişti recent încadrați la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț au parcurs în perioada 12-23 iunie a.c., un nou modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare.

Elementele de teorie au fost îmbinate cu situații de instruire practică, în sesiuni susținute de instructori de tragere din cadrul Serviciului Pregătire Profesională Neamț și ai Serviciului Acțiuni Speciale Neamț.

În acest mod, cei 35 agenți de poliție și-au completat cunoștințele și și-au dezvoltat deprinderile de a acționa eficient.

Scopul programului de pregătire pus în aplicare la nivelul inspectoratului a fost acela de a îmbunătăți modul în care tinerii polițiști realizează intervenția la evenimentele sesizate și acționează pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Folosindu-se de strategii de instruire interactive, încurajați de ofițeri instructori să acționeze demonstrativ în situații care au simulat diferite faze ale intervenției și antrenați în soluționarea unor spețe, atât în sala de curs, cât și în poligonul de tir, programul a constituit un veritabil antrenament.

Pregătirea tinerilor polițiști a fost desfășurată sub coordonarea Serviciului de Pregătire Profesională, astfel încât comunitatea în care își desfășoară activitatea să fie mai sigură, datorită lor.

La încheierea acestui modul de pregătire profesională, progresul făcut de cursanți este unul consistent atât în plan informativ-cognitiv și practic-acțional, cât și la nivelul componentei emoționale a personalității – gestionarea emoțiilor și autocontrolul, reacții în condiții de stres, creșterea încrederii în capacitatea de a acționa eficient.

Cursul de inițiere în carieră are o durată de 4 luni, urmând ca în perioada următoare tinerii polițiști să parcurgă și următoarele module în cadrul centrelor de formare și școlilor de poliție din cadrul M.A.I..

Close‘ ).appendTo( ‘body’ ).on( ‘click touchend’, function(){ $( this ).remove(); instance.quitImageLightbox(); return false; }); }, closeButtonOff = function() { $( ‘#imagelightbox-close’ ).remove(); }, captionOn = function() { var description = $( ‘a[href=”‘ + $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) + ‘”] img’ ).attr( ‘alt’ ); if( description.length > 0 ) $( ‘

‘ + description + ‘

‘ ).appendTo( ‘body’ ); }, captionOff = function() { $( ‘#imagelightbox-caption’ ).remove(); }, navigationOn = function( instance, selector ) { var images = $( selector ); if( images.length ) { var nav = $( ” );
for( var i = 0; i < images.length; i++ ) nav.append( '‘ );

nav.appendTo( ‘body’ );
nav.on( ‘click touchend’, function(){ return false; });

var navItems = nav.find( ‘a’ );
navItems.on( ‘click touchend’, function()
{
var $this = $( this );
if( images.eq( $this.index() ).attr( ‘href’ ) != $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) )
instance.switchImageLightbox( $this.index() );

navItems.removeClass( ‘activeImage’ );
navItems.eq( $this.index() ).addClass( ‘activeImage’ );

return false;
})
.on( ‘touchend’, function(){ return false; });
}
},
navigationUpdate = function( selector )
{
var items = $( ‘#imagelightbox-nav a’ );
items.removeClass( ‘activeImage’ );
items.eq( $( selector ).filter( ‘[href=”‘ + $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) + ‘”]’ ).index( selector ) ).addClass( ‘activeImage’ );
},
navigationOff = function()
{
$( ‘#imagelightbox-nav’ ).remove();
};

// WITH “CLOSE” BUTTON & ACTIVITY INDICATION & OVERLAY & NAVIGATION
var selectorC = ‘.stireGalerie ul li a’;
var instanceC = $( selectorC ).imageLightbox(
{
quitOnDocClick: false,
onStart: function() { navigationOn( instanceC, selectorC ); overlayOn(); closeButtonOn( instanceC ); },
onEnd: function() { navigationOff(); overlayOff(); captionOff(); closeButtonOff(); activityIndicatorOff(); },
onLoadStart: function() { captionOff(); activityIndicatorOn();},
onLoadEnd: function() { captionOn(); navigationUpdate( selectorC ); activityIndicatorOff(); }
});
});

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *