BULETIN DE PRESĂ 15 IULIE

Recomandări ale polițiștilor pentru un trafic în siguranță  Weekend-urile de vară sunt  asociate cu activități recreative și distractive, cum ar fi întâlniri cu prietenii și familia, excursiile sau călătoriile cu mașina. Cu toate acestea, înainte de a porni într-o excursie sau de a ne întâlni cu cei dragi, să ne amintim de siguranță! Viteza excesivă…

Recomandări ale polițiștilor pentru un trafic în siguranță 

Weekend-urile de vară sunt  asociate cu activități recreative și distractive, cum ar fi întâlniri cu prietenii și familia, excursiile sau călătoriile cu mașina.

Cu toate acestea, înainte de a porni într-o excursie sau de a ne întâlni cu cei dragi, să ne amintim de siguranță!

Viteza excesivă nu este o soluție pentru a scurta timpul!

După o săptămână plină de activități și cu multe ore de muncă, fiecare își dorește să ajungă cât mai repede la destinație.
 
De fapt, această alegere nu face decât să ne expună unor pericole iminente, atât pe noi, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Respectarea limitelor de viteză este esențială!

Acestea sunt stabilite pentru a garanta o deplasare sigură, în parametri optimi, atât din punct de vedere al infrastructurii rutiere, cât și a capacității noastre de a reacționa fizic asupra comenzilor autovehiculului.

Alcoolul și substanțele psihoactive pot provoca tragedii!

Aceste substanțe pot afecta judecata, coordonarea motorie, timpul de reacție și capacitatea de a lua decizii corecte în trafic.

În nicio situație nu este acceptabil să conducem vehiculul dacă suntem sub influența alcoolului sau a altor substanțe!

Suntem pregătiți și pentru acest weekend. Acordați prioritate siguranței rutiere!

Acțiuni în sistem integrat

La data de 14 iulie, polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ștefan cel Mare și Urecheni au acționat în pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 14.000 de lei, 9 la Legea 61/1991 și 60 la O.U.G. 195/2002.

Forțele de intervenție participante au legitimat aproximativ 200 de persoane, 90 de conducători auto fiind testați în privința consumului de alcool sau droguri.

Totodată, polițiștii au retras 4  certificate de înmatriculare și au reținut 4 permise de conducere.

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost constatate și două infracțiuni la regimul rutier.

Exemple semnificative:

La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, în timp ce acționau pe DN15D, în localitatea Girov, au depistat în trafic un bărbat, de 49 de ani, din Harghita, ce conducea un autocamion sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată,  în jurul orei 06:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, în timp ce acționau pe DN15D, în localitatea Girov, au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, din Piatra-Neamț, ce conducea un vehicul sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *