BULETIN DE PRESĂ 17 IULIE

Cercetați pentru  tâlhărie calificată, arestați preventiv La data de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr de 20 de ani, din Gârcina,  cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de tâlhărie. Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, la…

Cercetați pentru  tâlhărie calificată, arestați preventiv

La data de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr de 20 de ani, din Gârcina,  cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, la data de 16 iulie a.c., în jurul orei 04:50, în timp ce tânărul de 20 ani se afla împreună cu un alt tânăr de 21 de ani, pe o stradă din municipiul Piatra-Neamț, două persoane necunoscute ar fi exercitat asupra acestora acte de violență și amenințându-i cu un cuțit, i-ar fi deposedat de suma de 300 de lei și telefoanele mobile pe care le aveau asupra lor.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști au fost identificate și depistate persoanele bănuite de comiterea faptei, doi tineri de 22 de ani, din Piatra-Neamț și Gârcina.

Aceștia a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor, iar în baza probatoriului administrat, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

La data de 16 iulie a.c., persoanele în cauză au fost prezentată instanței de judecată, față de aceastea fiind dispusă măsura arestului preventiv.

 

8 persoane bănuite de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, reținute de polițiști

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani au fost sesizați,  prin apel 112, cu privire la faptul că pe un drum public, din localitatea Săbăoani are loc un scandal în care sunt implicate mai multe persoane.

Imediat, mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la fața locului, persoanele implicate în altercație nefiind identificate la fața locului.

În urma investigațiilor desfășurate cu operativitate de polițiști, persoanele în cauză au fost identificate și depistate de polițiști, care le-au condus la sediul poliției pentru audieri.

În urma documentării activitații infracționale, față de 8 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, a fost dispusă  măsura reținerii pentru 24 de ore, acestea fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Astăzi, cei în cauză urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

Cercetat pentru tâlhărie și tentativă de furt, arestat preventiv

La data de 15 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat în vârstă de 80 de ani, din Bahna, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 15 iulie a.c., în intervalul orar 11:00-12:00, în timp ce persoana vătămată era plecată din imobil, un minor în vârstă de 15 ani, din județul Bacău, ar fi pătruns în interiorul acestuia, cu scopul de a sustrage bunuri, acțiune ce nu a avut însă un rezultat pozitiv.

Ulterior, minorul ar fi așteptat persoana vătămată în fața imobilului, deplasându-se împreună cu aceasta la un teren agricol, din localitatea Arămești, pentru efectuarea de activități specifice agriculturii.

În jurul orei 13:30, în timp ce se aflau pe terenul agricol, minorul ar fi exercitat acte de violență asupra bărbatului de 80 de ani și i-ar fi sustras de suma de 850 de lei.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, minorul a fost depistat într-un bar din localitatea Filipești, fiind condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

Suma de 676 lei din prejudiciul produs a fost recuperată de polițiști.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie și tentativă de furt.

La data de 16 iulie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului preventiv.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că pe aleea Tineretului, din Piatra-Neamț, un autoturism se deplasează haotic.

Polițiștii au depistat autoturismul în cauză, acesta fiind condus de un tânăr, de 25 de ani, din Grințieș.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată,  în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, în timp ce acționau DJ 159C, în localitatea Ruseni, au depistat în trafic un bărbat, de 39 de ani, din Piatra-Neamț, ce conducea un vehicul sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *