BULETIN DE PRESĂ 19 IULIE

Update/Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice La data de 18 iulie a.c., cele 6 persoane au fost prezentate Parchetului de pa lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de acestea măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La data de…

Update/Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice

La data de 18 iulie a.c., cele 6 persoane au fost prezentate Parchetului de pa lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de acestea măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

La data de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Ion Creangă s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că pe un drum public, din localitatea Izvoru, a avut loc un conflict în care au fost implicate mai multe persoane.

În urma documentării activității infracționale a rezultat faptul că, la data de 16 iulie a.c., în jurul orei 21:40, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict izbucnit spontan, între mai multe persoane, din localitățile Izvoru, Ion Creangă și Giurgeni a avut loc o altercație, persoanele în cauză lovindu-se reciproc cu mai multe obiecte contondente, tulburând astfel liniștea și ordinea publică.

În urma investigațiilor desfășurate de polițiști, persoanele în cauză au fost identificate și depistate de polițiști, care le-au condus la sediul poliției pentru audieri.

Având în vedere pericolul social al faptelor, față de 6 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 37 de ani, a fost dispusă  măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 17:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat, pe strada Principală, în stațiunea Durău, un bărbat, de 47 de ani, din Piatra-Neamț, ce conducea o autoutilitară sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 18 iulie a.c.,  în jurul orei 19:15, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman, în timp ce acționau pe DN 15D, în localitatea Horia, au depistat în trafic un bărbat, de 62 de ani, din Săbăoani, ce conducea un vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată,  în jurul orei 21:20, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, în timp ce acționau pe strada Mihai Eminescu, au depistat în trafic un tânăr, de 25 de ani, din Grumăzești, ce conducea un vehicul sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Acțiuni cu efective mărite în Răucești și Brusturi

La data de 18 iulie a.c., în intervalul orar 18:00-20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza comunelor Răuceşti şi Brusturi.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 52 sancțiuni contravenționale, 45 dintre acestea la O.U.G. 195/2002 și 7 la Legea 61/1991.

Totodată, polițiștii au retras două certificat de înmatriculare și au reținut un permis de conducere.

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 09 iulie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ, a fost sesizat de către o femeie de 56 de ani, din Piatra-Neamț, cu privire la faptul că din locuința proprietate personală i-a fost sustrasă o sumă de bani.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 09 iulie a.c., în intervalul orar 04:30-09:00, persoane necunoscute, profitând de faptul că uşa imobilului nu era asigurată, ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate, iar dintr-un dulap i-ar fi sustras suma de 16.000 de lei.

Polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Bicaz.

La data de 18 iulie a.c., acesta a fost depistat de un echipaj al Serviciului Rutier Neamţ, pe raza localității Pângăraţi, fiind condus la sediul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ pentru audiere.

În urma probatoriului administrat, față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, tânărul fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *