BULETIN DE PRESĂ 18 IULIE

Update/8 persoane bănuite de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, reținute de polițiști La data de 17 iulie a.c., cele 8  persoane au fost prezentate Parchetului de pa lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de acestea măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și interdicția de a se deplasa la…

Update/8 persoane bănuite de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, reținute de polițiști

La data de 17 iulie a.c., cele 8  persoane au fost prezentate Parchetului de pa lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de acestea măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și interdicția de a se deplasa la discoteca din localitatea Săbăoani, în fața căreia a avut loc conflictul.

În fapt, la data de 16 iulie a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani au fost sesizați,  prin apel 112, cu privire la faptul că pe un drum public, din fața unei discoteci, din localitatea Săbăoani are loc un scandal în care sunt implicate mai multe persoane.

Imediat, mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la fața locului, persoanele implicate în altercație nefiind identificate la fața locului.

În urma investigațiilor desfășurate cu operativitate de polițiști, persoanele în cauză au fost identificate și depistate de polițiști, care le-au condus la sediul poliției pentru audieri.

În urma documentării activitații infracționale a celor implicați și având în vedere pericolul social al faptelor, față de 8 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, a fost dispusă  măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice

La data de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Ion Creangă s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că pe un drum public, din localitatea Izvoru, a avut loc un conflict în care au fost implicate mai multe persoane.

În urma documentării activității infracționale a rezultat faptul că, la data de 16 iulie a.c., în jurul orei 21:40, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict izbucnit spontan, între mai multe persoane, din localitățile Izvoru, Ion Creangă și Giurgeni a avut loc o altercație, persoanele în cauză lovindu-se reciproc cu mai multe obiecte contondente, tulburând astfel liniștea și ordinea publică.

În urma investigațiilor desfășurate de polițiști, persoanele în cauză au fost identificate și depistate de polițiști, care le-au condus la sediul poliției pentru audieri.

Având în vedere pericolul social al faptelor, față de 6 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 37 de ani, a fost dispusă  măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Astăzi, cei în cauză urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț-BDNE Roman au depistat pe DN15 D, în localitatea Horia, un tânăr, de 26 de ani, din Trifești, ce conducea un vehicul fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 18 iulie a.c.,  în jurul orei 05:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Roman, în timp ce acționau pe strada Bogdan Dragoș, au depistat în trafic un tânăr, de 20 de ani, din județul Iași, ce conducea un vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată,  în jurul orei 06:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce acționau pe bulevardul 9 Mai, au depistat în trafic un bărbat, de 49 de ani, din Piatra-Neamț, ce conducea un vehicul sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195 din 2002, a fost luată măsura sancționării contravenționale.

 

Acțiuni cu efective mărite în Piatra-Neamț și Bicaz

În perioada 13-16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț au acționat în municipiul Piatra-Neamț, pentru prevenirea faptelor antisociale și depistarea conducătorilor auto ce pun în pericol siguranța traficului rutier.

Forțele de intervenția au legitimat peste 320 de persoane și au verificat peste 190 de vehicule, efectuând aproximativ 60 de testări pentru depistarea conducătorilor auto ce conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 258 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, pe timpul desfășurării infracțiunii au fost constatate 3 infracțiuni, fiind întocmite dosare penale.

***

La data de 17 iulie a.c., în intervalul orar 16:00-22:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, Poliției orașului Bicaz și Serviciului Rutier Neamț au acționat pentru prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza comunelor Poiana Teiului, Farcaşa şi Borca.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, 11 dintre acestea la O.U.G. 195/2002 și 2 la alte acte normative.

Totodată, polițiștii au retras un certificat de înmatriculare și au reținut un permis de conducere și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

 

Măsuri de protecție a bunurilor personale pe timpul vacanței

Deși temperaturile ridicate ne îmbie la distracție, atunci când vă aflați în ștranduri sau alte locații de divertisment, acordați atenție și bunurilor personale.

Este de preferat ca în aceste locații să nu aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau alte bunuri de valoare.

Dacă sunteți însoțit de mai multe persoane este de preferat, ca pe rând, un membru al anturajului să rămână la șezlong, pentru a supraveghea bunurile personale.

Dacă sunteți singur, lăsați bunurile de valoare acasă, sau în vestiarele asigurate ale locației respective, iar dacă vă propuneți să intrați în piscină acordați atenție și nu lăsați bunurile nesupravegheate.

Evitați să lăsați telefonul mobil pe masa sau la vedere, pentru că un moment de neatenție vă poate strica bucuria unei zile de relaxare.

În momentul în care parcaţi autoturismul, verificaţi cu atenţie dacă l-aţi închis şi dacă toate geamurile acestuia sunt, de asemenea, închise!

Nu lăsaţi la vedere în interiorul autoturismelor bunuri de valoare care pot tenta indivizii certaţi cu legea – telefoane mobile, poşete, sacoşe cu cumpărături, haine, aparatură electrică şi electronică etc.!

Asiguraţi-vă cu lanţ bicicletele şi lăsaţi-le doar în locuri în care le puteţi supraveghea!

Totodată polițiștii adresează câteva recomandări și părinților, pentru protejarea celor mici, pe timpul vacanței:

Asiguraţi-vă că cei mici ştiu să îşi spună numele complet, adresa şi numărul de telefon, în cazul în care se rătăcesc, pentru a putea solicita ajutor!

Învăţaţi copilul să ţină mereu uşa casei închisă, să nu deschidă necunoscuţilor, să nu vorbească cu persoanele necunoscute care sună la uşă în timp ce ei sunt singuri acasă. În aceste cazuri este bine să rugaţi o cunoştinţă să treacă să verifice din când în când copilul.

Stabiliţi cu copii să anunţe dacă întârzie acasă şi să nu se îndepărteze de casă, învăţaţi-i ca, atunci când sunt singuri, să nu se aproprie de lacuri, râuri, canale, piscine, să nu se joace sau să se plimbe departe de casă!

Atunci când sunteţi în vacanţă cu copilul nu-l lăsaţi să se joace nesupravegheat, mai ales în locurile aglomerate, învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.

Nu-l trimiteţi singur după cumpărături, mai ales în locuri pe care nu le cunoaşte, asiguraţi-vă că ştie adresa sau numele hotelului în care staţi, învăţaţi-l că, în cazul în care se pierde, nu trebuie să încerce de unul singur să-şi găsească părinţii. Dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist, o vânzătoare sau un adult. Asiguraţi-vă că spune întotdeauna „NU” persoanelor care, sub diferite pretexte, i-ar cere să-l însoţească.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *