BULETIN DE PRESĂ 21 IULIE

Acțiunile cu efective mărite continuă La data de 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Crăcăoani și Români, cu sprijinul jandarmilor nemțeni, au acționat pentru prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza de competență a secțiilor. În urma activităților desfășurate,…

Acțiunile cu efective mărite continuă

La data de 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Crăcăoani și Români, cu sprijinul jandarmilor nemțeni, au acționat pentru prevenirea şi combaterea unor situaţii de risc, în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza de competență a secțiilor.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 30 sancțiuni contravenționale, 24 dintre acestea la O.U.G. 195/2002, 4 la Legea 61/1991 și 2 la alte acte normative.

Totodată, polițiștii au retras cinci certificate de înmatriculare și au reținut două permise de conducere.

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, împreună cu cei din cadrul Centrului de Analiză și Prevenire a Criminalității Neamț și Biroul Protecția Animalelor Neamț au participat la o activitate informativ-preventivă la Primăria Crăcăoani,  menită să crească gradul de siguranță al cetățenilor.

Cu această ocazie au fost abordate teme de interes, plecând de la prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, siguranța locuințelor, prevenirea faptelor cu violență și prevenirea violentei în familie.

A fost prezentat și proiectul Siguranța este un drept al tuturor, un proiect destinat prevenirii violenței de gen.

 

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu, violență domestică și amenințare

La data de 20 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Dragomirești, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, violență domestică și amenințare. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În data de 20 iulie a.c., în jurul orei 19:50, bărbatul, în vârstă de 39 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști la data de 19 iulie a.c., fiind depistat în flagrant de polițiști în imobilul mamei sale, în vârstă de 62 de ani, din localitatea Dragomirești.

Bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice ar fi exercitat acte de violența asupra mamei sale și i-ar fi adresat amenințări, de natură a-i produce o stare de temere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *