BULETIN DE PRESĂ 27 IULIE

Activitățile de prevenire continuă Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești, împreună cu polițiștii de prevenire și reprezentanții de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, au derulat activități de informare cu privire la noile modificări legislative în contextul producerii unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane, de către un șofer…

Activitățile de prevenire continuă

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești, împreună cu polițiștii de prevenire și reprezentanții de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, au derulat activități de informare cu privire la noile modificări legislative în contextul producerii unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane, de către un șofer aflat sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau care nu deține permis de conducere.

Scopul acestor activități a fost unul de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile asociate conducerii unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În concret, au fost aduse în atenția participanților la trafic noile modificări legislative, în sensul că șoferii care produc un accident soldat cu pierderi de vieţi, în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără a deţine permis de conducere, vor fi condamnaţi la închisoare cu executare.

Activitățile de informare și educare a comunității noastre în privința siguranței rutiere continuă și în perioada următoare. Responsabilitatea în trafic este o datorie față de viața noastră și a celorlalți participanți la trafic, iar respectarea regulilor este esențială pentru prevenirea accidentelor rutiere tragice.

 

Bănuit de lipsire de libertate, reținut de polițiști

La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 08:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 55 de ani, din Târgu-Neamț, cu privire la faptul că sora sa are neînțelegeri cu soțul acesteia.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, în localitatea Bodești, stabilind că este vorba despre o femeie de 51 de ani, care a fost găsită la domiciliul ei, din aceeași localitate.

Din verificări s-a stabilit faptul că în dimineața zilei de 26 iulie, în jurul orei 04:30, femeia de 51 de ani ar fi avut intenția de a se deplasa la muncă, în afara țării.

Soțul acesteia în vârstă de 45 de ani, din același localitate care nu ar fi fost de acord cu plecarea acesteia, s-ar fi deplasat în stația de autobuz unde se afla soția sa, i-ar fi luat bunurile personale, actele și telefonul mobil  și la întoarcerea în imobil i-ar fi interzis acesteia să îl mai părăsească.

Polițiștii au întocmit documentația specifică pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu, însă persoana vătămată a refuzat emiterea acestuia.

Bărbatul de 45 de ani a fost imobilizat de polițiști și condus la sediul poliției pentru cercetări și luarea măsurilor legale.

În continuare, polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Bărbatul de 45 de ani a fost reținut, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani,  pentru 24 de ore.

 

Bănuiți de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, reținuți de polițiști

La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 23:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman  au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr de 27 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost agresat de către o persoană.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul la data de 25 iulie, în jurul orei 23:00, între 4 persoane cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, din Roman, a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia persoanele implicate și-ar fi aplicat reciproc lovituri, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

La data de 26 iulie a.c., față de 3 persoane, cu vârste de 24, 27 și 44 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acestea fiind bănuite de comiterea infracțiunilor de încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *