BULETIN DE PRESĂ 2 AUGUST

Depistat în flagrant în timpul acțiunii BLOCADA La data de 1 august a.c., în intervalul orar 10:00-12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, alături de cei din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț și jandarmii nemțeni, au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și a faptelor cu violență. Astfel, în jurul orei…

Depistat în flagrant în timpul acțiunii BLOCADA

La data de 1 august a.c., în intervalul orar 10:00-12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, alături de cei din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț și jandarmii nemțeni, au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și a faptelor cu violență.

Astfel, în jurul orei 10:20, polițiștii au depistat pe Drumul Național 15C, în localitatea Brusturi, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din Târgu-Neamț.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule suspendat.Totodată, autoturismul în cauză avea autorizația de circulație provizorie expirată din data de 04 iunie a.c. .

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a fi înmatriculat sau înregistrat și cu dreptul de a conduce suspendat.

Pentru celelalte abateri constate pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 8.800 de lei, fiind reținute două permise de conducere și fiind retras un certificat de înmatriculare.

 

Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

La data de 1 august a.c., în intervalul orar 10:00-14:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Băcești au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, polițiștii au depistat în extravilanul localității Valea Ursului, două persoane cu vârste de 46, respectiv 47 de ani, ce transportau material lemnos, fără a avea acte de proveniență.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul materialul lemnos ar fi fost tăiat şi sustras ilegal, din extravilanul localității Bucium.

Totodată, la data de 27 iulie a.c., persoanele în cauză ar fi sustras cantitatea de aproximativ 2 m.c. de material lemnos, pe care ulterior l-ar fi comercializat.

 

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Pentru abaterile contravenționale constatate a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 171 din 2010, cu amendă în cuantum de 2.000 lei, fiind dispusă confiscarea cantității de aproximativ 2,8 m.c. material lemnos.

***

La data de 1 august a.c., în jurul orei 15:45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au depistat în trafic, pe bulevardul 9 Mai, o autoutilitară care transporta material lemnos, fără a avea aviz de însoțire sau documente de proveniență legală a acestuia.

În cauză, s-a procedat la confiscarea materialului lemnos, în cantitate de aproximativ 2,60 m.c., acesta fiind predat în custodia Ocolului Silvic Vaduri.

Conducătorul auto, în vârstă de 45 de ani, din Turturești, a fost sancționat contravențional conform Legii 171 din 2010.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *