BULETIN DE PRESĂ 6 AUGUST

Conducea un moped neînregistrat, fără permis de conducere La data de 5 august a.c., în jurul orei 21:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în cadrul acțiunii Blocada, în Roznov, au depistat un moped condus de un minor de 15 de ani, din…

Conducea un moped neînregistrat, fără permis de conducere

La data de 5 august a.c., în jurul orei 21:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în cadrul acțiunii Blocada, în Roznov, au depistat un moped condus de un minor de 15 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

În cază, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistart fără permis de conducere.

 

Depistați conducând dub influența alcoolului

La data de 5 august a.c., în jurul orei 16:40 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe DN 15, în localitatea Săvinești,  au depistat în trafic, un autoturism,  condus de un bărbat, de  55 de ani, din Borlești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 5 august a.c., în jurul orei 23:50 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe strada Petrodava, în localitatea Alexandru cel Bun,  au depistat în trafic, un autoturism,  condus de un tânăr, de  25 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

La data de  4 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț și jandarmii nemțeni au acționat pe raza municipiului Piatra-Neamț, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

Totodată, în noaptea de 5 spre 6 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, cei din cadrul Poliției municipiului Roman, alături de jandarmi au continuat să acționeze, pe raza de competența a secției.

Elementul inedit al acestei acțiuni a fost prezenta unui cuplu chinotehnic ( din cadrul ITPF Iasi) specializat în depistarea substanțelor stupefiante.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate peste 50 sancțiuni contravenționale, fiind legitimate peste 200 de persoane și fiind efectuate verificări la aproximativ 150 de vehicule.

Ca și sancțiuni complementare, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare. 

Efectivele de ordine publică au efectuat verificări și la operatorii economici, aceștia fiind instruiți cu privire la comercializarea produselor alcoolice sau de tutun minorilor.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *