BULETIN DE PRESĂ 7 AUGUST

Reținut pentru infracțiuni rutiere La data de 6 august a.c., în jurul orei 15:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Tupilați, au depistat un moped condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din județul Iași. În urma verificărilor…

Reținut pentru infracțiuni rutiere

La data de 6 august a.c., în jurul orei 15:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Tupilați, au depistat un moped condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din județul Iași.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat, iar bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, bărbatul de 33 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

 

 Depistați în flagrant de polițiști

În noaptea de 6 august a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, în localitatea Nechit,  au depistat în trafic, un autoturism condus de un bărbat, de  32 de ani, din Borlești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 6 august a.c., în jurul orei 22:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră, pe raza localității Răucești, au procedat la oprirea regulamentară pentru control, a unui autoturism,  condus de o tânără, de 18 ani, din Oglinzi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânăra în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată ca pasager în autoturismul în cauză a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate, care i-ar fi încredințat autoturismul spre a fi condus, tinerei de 18 ani, cunoscând că aceasta nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

La data de  6 august a.c., în intervalele orare 09.00-12.00 și 18.00-21.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, alături de jandarmii nemțeni și polițiști locali au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, infracțiunilor comise cu violență și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în Piața Centrală, Bazar și  Parcul din municipiul Roman, precum și în localitatea Gâdinți.

Totodată, la data de 6 august a.c., în  intervalul orar 05:00 – 11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, au acționat pentru prevenirea şi combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violenta, prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier, pe raza de competența a secției.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate peste 45 sancțiuni contravenționale, fiind legitimate aproximativ 200 de persoane și fiind efectuate verificări la aproximativ 150 de vehicule.

Ca și sancțiuni complementare, polițiștii a reținut un permis de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

 

Ați văzut-o?

La data de 6 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 43 de ani, din Roman cu privire la faptul că, fiica sa MIRON LAVINIA-ELENA, în vârstă de 17 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu, din data de 1 august a.c., și nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente: înălţime – 1.50 m,  greutate –60 de kilograme, păr șaten, lung, prezentând o cicatrice la nivelul umărului stâng.

La momentul dispariției aceasta era îmbrăcată cu o rochie de culoare roz cu mov, purtând încălțăminte de culoare portocaliu și având asupra sa un rucsac de culoare verde.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman și în locurile cunoscute ca fiind frecventate de aceastea.

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție!

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *