BULETIN DE PRESĂ 11 AUGUST

Activități preventive desfășurate în zona portului Bicaz La data de 10 august a.c., polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Neamț, alături de  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și de specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț au…

Activități preventive desfășurate în zona portului Bicaz

La data de 10 august a.c., polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Neamț, alături de  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și de specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț au desfășurat o activitate de prevenire a faptelor antisociale, de menținere a unui climat de ordine și liniștii publice în Portul Bicaz și la operatorii economici din această zonă.

Cu această ocazie operatorii economici au fost instruiți cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun către minori.

Turiștilor prezenți în zona Bicaz le-au fost distribuite pliante informative referitor la prevenirea furturilor din auto sau locuințe.

Totodată polițiștii, jandarmii și specialiștii antidrog au discutat cu cei prezenți despre consecințele  consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Forțele de ordine vor continua acțiunile în zonele cu aflux mare de persoane, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și a celorlalte fapte care contravin ordinii și liniștii publice.

***

Totodată, la data de 9 august a.s., polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Neamț au desfășurat activități preventive în municipiul Roman, la Fundația Episcop Melchisedec.

Activitățile au avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați minori, conștientizare importanței respectării regulilor de circulație, precum și prevenirea faptelor cu violență și a bullying-ului în rândul acestora.

 

Urmărit la nivel national depistat de polițiști

La data de 10 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Neamț,  în colaborare cu lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamț au depistat în municipiul Piatra-Neamț, un bărbat de 42 de ani, din Borca, persoană urmărită la nivel național.

Pe numele acestuia Judecătoria Bicaz a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate sanitară de specialitate, până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate, de natură a înlătura starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.

 Cel în cauză, a fost condus de polițiști la Spitalul Județean Neamț.

 

Update/ Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 10 august a.c., bărbatul de 62 de ani a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru o perioada de 30 de zile.

Reamintim că, la data de 9 august a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Războieni, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție emis de Judecătoria Piatra-Neamț. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În data de 9 august a.c., în jurul orei 14:50, bărbatul în vârstă de 62 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție emis instanță, fiind depistat în flagrant de polițiști în imobilul fostei sale soții, în vârstă de 64 de ani, din localitatea Războieni.

 

Material lemnos și ansamblu de vehicule indisponibilizate de polițiști

La data de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu- Neamț au oprit pentru control, în localitatea Petricani, o autoutilitară care transporta material lemnos.

Deoarece exista suspiciuni cu privire la corectitudinea și valabilitatea documentelor care însoțeau transportul de material lemnos, autoutilitara a fost însoțită de polițiști la Ocolul Silvic Târgu-Neamț, pentru verificări.

La data 10 august a.c., polițiștii Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și organe silvice din cadrul Direcției Silvice Neamț – Ocolul Silvic Târgu-Neamț au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat și la verificarea documentelor de transport.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că transportul de material lemnos nu a fost însoțit de documentele solicitate de lege, respectiv avizului de însoțire mai sus menționat ar fi fost generat electronic pe dispozitivul mobil în stare offline iar conducătorul auto ar fi  mers fără datele mobile active.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 15,78 m.c. material lemnos precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 25.000 de euro.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *