BULETIN DE PRESĂ 13 AUGUST

Continuă acțiunile în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor Polițiști continuă să acționeze pe raza județului Neamț, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. De asemenea, în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului,…

Continuă acțiunile în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor

Polițiști continuă să acționeze pe raza județului Neamț, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

De asemenea, în contextul minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, polițiștii și jandarmii asigură o prezență vizibilă în toate zonele de desfășurare a manifestărilor, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

Pe această cale, dacă participați la manifestările organizate cu acest prilej, vă recomandăm să:

NU vă lăsați copiii nesupravegheați, aceștia se pot rătăci ușor în mulțime!
– NU afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice!
– NU răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi la numărul unic de urgență 112 – apel gratuit!
– NU consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool! NU consumați substanțe cu efect psihoactiv!
– NU vă urcați la volan dacă ați consumat alcool sau droguri!
– AVEŢI grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.!
– RESPECTAȚI indicațiile polițiștilor!

În cadrul acțiunilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au desfășurat acțiuni pe raza orașelor Bicaz și Târgu-Neamț, în localitatea Tașca și Ștefan cel Mare.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat aproximativ 60 sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 2 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare. 

În acest context, au fost legitimate aproximativ 300 de persoane, au fost efectuate verificări la societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, au fost controlate 250 vehiculele, peste 150 dintre șoferi fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Polițiștii nemțeni continuă acțiunile pentru o minivacanță în siguranță!

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de  12 august a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Ruseni, au depistat un moped condus de o minoră de 15 de ani, din aceeași localitate.

În cază, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În noaptea de 13 august a.c., în jurul orei 01:50 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier,  în localitatea Oglinzi,  au depistat în trafic, un autoturism, condus de un bărbat, de  44 de ani, din Târgu-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *