BULETIN DE PRESĂ 14 AUGUST

Fără permis, implicat într-un eveniment rutier În noaptea de 14 august a.c., în jurul orei 00:15, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că în timp ce un bărbat în vârstă de 30 de…

Fără permis, implicat într-un eveniment rutier

În noaptea de 14 august a.c., în jurul orei 00:15, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că în timp ce un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Grumăzești, conducea un autoturism pe strada Castanilor, din Târgu-Neamț, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Târgu-Neamț, ce se deplasa în fața sa.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar vehiculul i-ar fi fost încredințat spre a fi condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Târgu-Neamț, pasager în autoturismul în cauză.

În cază, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre a fi condus de o persoană care nu posedă permis de conducere.

Depistat conducând sub influența alcoolului

La data de 13 august a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe Drumul Național 17 B, din localitatea Borca, au depistat în trafic un bărbat, de 33 de ani, din Borca, care prezenta halenă alcoolică. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Eveniment rutier în Moldoveni

La data de 13 august, în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier în localitatea Moldoveni.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr, în  vârstă de 20 de ani, din Moldoveni, conducea un autoturism pe strada Principală, ar fi efectuat viraj la stânga pe strada La Corban, fiind acroșat de o motocicletă ce se afla angajată în depășirea acestuia.

În urma impactului motocicleta, condusă de un tânăr de 26 de ani, din Bahna, ar fi fost proiectată pe sensul opus de deplasare.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea tânărului de 26 de ani.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Eveniment rutier în afara localității Săbăoani

În noaptea de 14 august a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în afara localității Săbăoani.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Iași, conducea un autoturism pe sectorul de drum DN2-E85, în afara localității Săbăoani, ar fi acroșat un pieton în vârstă de 35 de ani, din județul Iași, ce se afla angajat în traversarea neregulamentară a străzii.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pietonului.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  vătămare corporală din culpă.

Continuă acțiunile polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

La data de 13 august a.c., în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au acționat, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.500 de lei.

Polițiștii au legitimat peste 30 de persoane și fiind efectuate verificări la aproximativ 20 de vehicule.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au descoperit în flagrant 2 infracțiuni.

Astfel, în jurul orei 17:20, polițiștii au depistat în localitatea Oniceni, un autoturism condus de un tânăr  în vârstă de 29 de ani, din aceeași localitatea, fără a deține permis de conducere și cu o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în jurul orei 18:50, polițiștii au depistat în localitatea Valea Ursului,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate, fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fața de cei doi a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *