BULETIN DE PRESĂ 15 AUGUST

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști  La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 62 de ani, din Nisiporești, cu privire la faptul că tatăl său ar fi victima unei infracțiuni de furt. Cu ocazia…

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

 La data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 62 de ani, din Nisiporești, cu privire la faptul că tatăl său ar fi victima unei infracțiuni de furt.

Cu ocazia deplasării la fața locului şi în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că la data de 26 mai a.c., în jurul orelor 11:30, o persoană necunoscută s-ar fi deplasat la imobilul bărbatului de 85 de ani, din Nisiporești, pentru a colecta donații pentru o biserică.

Persoana vătămată ar fi permis accesul persoanei necunoscute în imobil, oferindu-i suma de 100 de lei, iar ulterior sub pretextul că ar fi uitat un obiect, persoana necunoscută ar revenit în imobil de unde ar fi sustras suma de 1.600 de lei.

În urma documentării activității infracționale, a fost identificată și depistată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Iași.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști și restituit persoanei vătămate.

La data de 14 august a.c., față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.            

***

Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor care concep diverse modalităţi de a şi le însuşi.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt, poliţiştii de prevenire vă recomandă:

-nu lăsaţi la întâmplare, nesupravegheate în curte uneltele folosite sau alte bunuri de valoare. Acestea trebuie depozitate într-o încăpere asigurată corespunzător ;

-evitaţi achiziţionarea ocazională sau la preţuri de chilipir a diferitelor produse de la persoane necunoscute, deoarece acestea pot face obiectul infracţiunii de furt;

-când desfăşuraţi activităţi cu zilieri, nu ezitaţi să le solicitaţi datele personale, întrucât în multe situaţii aceştia au fost depistaţi ca fiind autorii unor fapte de acest gen;

-interziceți accesului în locuinţă şi refuzați să dați informaţii despre dumneavoastră, bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu se pot legitima.

În cazul în care sunteţi victima unei astfel de infracţiuni, nu ezitaţi să apelaţi de urgenţă Poliţia –112, apel telefonic gratuit!

 

Update/ Continuă acțiunile polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

La data de 14 august a.c., persoanele în cauză au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de acestea măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

La data de 13 august a.c., în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au acționat, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.500 de lei.

Polițiștii au legitimat peste 30 de persoane și fiind efectuate verificări la aproximativ 20 de vehicule.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au descoperit în flagrant 2 infracțiuni.

Astfel, în jurul orei 17:20, polițiștii au depistat în localitatea Oniceni, un autoturism condus de un tânăr  în vârstă de 29 de ani, din aceeași localitatea, fără a deține permis de conducere și cu o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în jurul orei 18:50, polițiștii au depistat în localitatea Valea Ursului,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate, fără a deține permis de conducere și având o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fața de cei doi a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului.

A părăsit locul accidentului, identificat de polițiști

La data de 14 august a.c., în jurul orei 19:10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați, de către o minoră de 14 ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima unui eveniment rutier, conducătorul auto părăsind locul accidentului.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce un conducător auto, conducea un autoturism pe strada Smirodava, ar fi surprins și accidentat minora de 14 ani, ce se afla angajată în traversarea străzii pe marcaj pietonal, proiectând-o pe partea carosabilă, după care și-ar fi continuat deplasarea.

Polițiștii au identificat și depistat, în localitatea Trifești, persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 30 de ani, din Piatra-Neamț.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *