BULETIN DE PRESĂ 24 AUGUST

24 August 2023Sursa: IPJ NEAMȚ Continuă acțiunile polițiștilor nemțeni pentru reducerea riscului rutier La data de 23 august a.c., polițiștii și jandarmii nemțeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență. Astfel, în intervalul orar 08:00-10:00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Târgu-Neamţ împreună cu jandarmi…

24 August 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

Continuă acțiunile polițiștilor nemțeni pentru reducerea riscului rutier

La data de 23 august a.c., polițiștii și jandarmii nemțeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

Astfel, în intervalul orar 08:00-10:00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Târgu-Neamţ împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamţ au acționat pe raza comunei Vânători-Neamț.

Totodată, în intervalul orar 10:00-13:00, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Dulceşti au acționat pe raza de competență a secției, iar în intervalul orar 18:00-20:00, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani, alături de cei din cadrul Biroului Rutier Roman au acționat pe raza de competență a secției.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru abateri la regimul rutier, fiind reținute 4 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

***

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Nu conduceţi vehicule dacă aţi consumat băuturi alcoolice, adaptaţi viteza la condiţiile de drum sau trafic şi păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele din faţa dumneavoastră.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal şi să manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte de a se agaja în traversarea străzii.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *