BULETIN DE PRESĂ 30 AUGUST

Acțiuni cu efective mărite polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență La data de 29 august a.c., polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență. Astfel, în intervalul orar 08:00-12:00, seria acțiunilor a fost deschisă de cea a polițiștilor…

Acțiuni cu efective mărite polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

La data de 29 august a.c., polițiștii au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

Astfel, în intervalul orar 08:00-12:00, seria acțiunilor a fost deschisă de cea a polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, fiind urmată în intervalul orar 11:00-15:00 de cea a polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Români.

În a doua parte a zilei, în intervalul orar 16:00-18:00 acțiunile au fost continuate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Săbăoani, pe raza de competență a secției și în intervalul orar 16:00-20:00 de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ion Creangă.

Pentru abaterile de la normele rutiere sau de la normele de conviețuire socială, au fost aplicate peste 70 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii au efectuat verificări și testări în rândul conducătorilor auto atât în privința consumului de alcool cât și al celui de substanțe interzise.

În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzeaza:

•    deficiențe de vedere;
•    încetinirea reflexelor;
•    reducerea concentrării și a vigilenței;
•    crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Bănuiți de furt calificat, reținuți de polițiști

La data de 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat de 53 de ani, din Horia, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras o cantitate de fier din parcarea unui hotel, din localitatea Horia.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în noaptea de 26 spre 27 august a.c., în intervalul orar 03:30-04:00, autori necunoscuți, ar fi sustras o cantitate de aproximativ 300 kg elemente din fier beton, ce erau depozitate în parcarea unui hotel, din localitatea Horia.

Polițiștii au identificat și depistat persoanele bănuite de comiterea faptei, doi bărbați cu vârste de 29, respectiv 35 de ani, din Bozieni.

Cu ocazia verificărilor, bunurile au fost recuperate și restituite părții vătămate .

Față de persoanele în cauză a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *