BULETIN DE PRESĂ 31 AUGUST

UPDATE/L-ați văzut? La data de 30 august a.c., minorul AMALINE MARIAN CONSTANTIN a fost identificat de polițiști pe raza județului Vâlcea. Acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni.   Acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră În perioada 21-27 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier au acționat, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc…

UPDATE/L-ați văzut?

La data de 30 august a.c., minorul AMALINE MARIAN CONSTANTIN a fost identificat de polițiști pe raza județului Vâlcea. Acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni.

 

Acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră

În perioada 21-27 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier au acționat, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru prevenirea accidentelor rutiere din județul Neamț.

Cei 126 de polițiști rutieri și de ordine publică participanți au acționat cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost constatate 528 de contravenții, 305 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 166 pentru abateri săvârșite de pietoni sau bicicliști, 29 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, 25 pentru neacordare de prioritate autovehiculelor sau pietonilor și 3 contravenții pentru alte abateri de la  regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute 33 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 29 permise pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 25 pentru neacordare de prioritate autovehiculelor sau pietonilor iar alte 3 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea unor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Pe parcursul activității, polițiștii au constatat 19 infracțiuni.

 

Update/ Bănuiți de furt calificat, reținuți de polițiști

La data de 30 august a.c., cele două persoane au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În fapt, la data de 27 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat de 53 de ani, din Horia, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras o cantitate de fier din parcarea unui hotel, din localitatea Horia.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în noaptea de 26 spre 27 august a.c., în intervalul orar 03:30-04:00, autori necunoscuți, ar fi sustras o cantitate de aproximativ 300 kg elemente din fier beton, ce erau depozitate în parcarea unui hotel, din localitatea Horia.

Polițiștii au identificat și depistat persoanele bănuite de comiterea faptei, doi bărbați cu vârste de 29, respectiv 35 de ani, din Bozieni.

Cu ocazia verificărilor, bunurile au fost recuperate și restituite părții vătămate .

Față de persoanele în cauză a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

Ansamblu de vehicule și material lemnos indisponibilizat de polițiști

La data de  30 august a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au oprit pentru verificare, pe raza localității Gherăești, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat de 51 de ani, din județul Suceava.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la corectitudinea documentelor ce însoțeau transportul de material lemnos, ansamblul de vehicule a fost condus, pentru verificări, la Ocolul Silvic Roman.

În urma verificărilor realizate a rezultat faptul că, documentele de însoțire ale transportului au fost introduse cu întârziere în aplicația specifică.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 59,32 m.c. cherestea, în valoare de 54.800 de lei precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 65.000 de euro.

 

Implicat într-un eveniment rutier, reținut de polițiști

La data de 30 august a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați, de către un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Roman, cu privire la producerea unui eveniment rutier, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 11:10, un autoturism ce se deplasa pe strada Petru Rareș, ajuns la intersecția cu strada Miron Costin, nu ar fi respectat semnificația indicatorului “Oprire” și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de bărbatul de 64 de ani, care ar fi fost proiectat într-un stâlp din beton.

Conducătorii auto nu au întocmit formular de constatare amiabilă, iar conducătorul primului autoturism ar fi părăsit locul evenimentului.

În jurul orei 17:00, bărbatul de 64 de ani ar fi manifestat o stare de rău, solicitând un echipaj medical și fiind transportat la spital.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști a fost identificată și depistată persoana implicată în evenimentul rutier, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Doljești, iar într-o anexă a locuinței acestuia a fost identificat un autoturism, care avea demontat spoilerul și masca motor, acestea prezentând urme ale accidentului.

În urma administrării materialului probator, bărbatul de 51 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor.

 

Eveniment rutier produs pe fondul consumului de alcool

În noaptea 30 august a.c., în jurul orei 02:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați, cu privire la producerea unui eveniment rutier, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Zănești, ce se deplasa pe strada Libertății ar fi intrat în coliziune cu două autoturisme staționate.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,10 mg/l alcool pur în aerul pur expirat.

În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Cercetați pentru braconaj cinegetic

La data de 30 august a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale Neamț au depistat, în localitatea Ion Creangă, un autoturism în care se aflau doi bărbați cu vârste de 55, respectiv 56 de ani, din Ion Creangă, bănuite de comiterea de infracțiuni de braconaj.

Aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele indicând o concentrație de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto şi 0,52mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pasagerului.

În urma controlului corporal al persoanelor în cauză și al vehiculului au fost identificate mai multe cartușe cu glonț și o armă de vânătoare, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de articolul 42 literele k și m, din Legea 184 din 2017.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *