BULETIN DE PRESĂ 4 NOIEMBRIE

Depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 19:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza localităţii Drăgănești, au depistat în trafic, un autoturism, condus de un bărbat, de 59 de ani, din…

Depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice

La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 19:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza localităţii Drăgănești, au depistat în trafic, un autoturism, condus de un bărbat, de 59 de ani, din Târgu-Neamț.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza localităţii Ceahlău  au depistat în trafic, un autoturism, condus de un bărbat, de 49 de ani, din aceeași localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza localităţii Bălțătești, au depistat în trafic, un tractor,  condus de un bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că vehiculul nu era înregistrat iar conducătorul auto nu deținea permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, sub influenţa alcoolului, fără permis de conducere.

 

Mandat de urmărire internațional, pus în aplicare de polițiști

La data de 3 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au depistat, în localitatea Ștefan cel Mare, un bărbat de 45 de ani, din Piatra-Neamț, pe numele căruia, a fost emis un mandat european de arestare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2022-septembrie 2023 persoana în cauză, ar fi săvârșit pe teritoriul Austriei, mai multe infracțiuni de furt și fraudă informatică cu carduri bancare, cauzând un prejudiciu de peste 135.000 euro.

Bărbatul a fost prezentat de polițiști procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Curții de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *