BULETIN DE PRESĂ 6 NOIEMBRIE

Eveniment rutier în localitatea Borca La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 10:50,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Borca. Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr, în vârstă de 18 ani,…

Eveniment rutier în localitatea Borca

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 10:50,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Borca.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Borca, conducea un moped pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism parcat.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că tânărul nu deține permis de conducere iar mopedul era neînregistrat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînregistrat, fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță 

În perioada 4-5 noiembrie a.c., polițiștii din Neamț au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță publică.

Acțiunile au fost desfășurate de  polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliţie Rurală Ion Creangă, Ștefan cel Mare, Gârcina și de polițiștii rutieri și jandarmii nemțeni.

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost realizate activități specifice, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, asigurarea unui climat de siguranță publică, în scopul diminuări riscului accidentelor rutiere şi al infracțiunilor stradale.

În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 117 sancțiuni contravenționale, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare și reținute 5 permise de conducere.

Totodată, pe timpul desfășurării infracțiunii, polițiștii au depistat în flagrant trei infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 5 noiembrie a.c., în jurul orei 4:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, pe raza localităţii Dochia, au depistat în trafic, un autoturism, condus de un tânăr, de 22 de ani, din aceeași localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La data de 4 noiembrie a.c., în jurul orei 23:00, în timp ce acționau pe DN 15, în Roznov, polițiștii au depistat un autoturism, condus de un tânăr, de 20 de ani, din județul Bacău.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *