BULETIN DE PRESĂ 9 NOIEMBRIE

Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic   La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au oprit pentru verificare, pe DN 12 C, în localitatea Tașca, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate.   Procedând la verificarea autoutilitarei în aplicația specificăs-a constatat că pentru acest mijloc de transport ar fi emis un aviz electronic pentru transportul cantității de 8,75 m.c., deși…

Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic

 

La data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au oprit pentru verificare, pe DN 12 C, în localitatea Tașca, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate.

 

Procedând la verificarea autoutilitarei în aplicația specificăs-a constatat că pentru acest mijloc de transport ar fi emis un aviz electronic pentru transportul cantității de 8,75 m.c., deși la momentul opririi pe platforma autoutilitarei nu se afla material lemnos sau orice alt fel de încărcătură.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

 

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță 

 

La data de 8 noiembrie a.c., în intervalul 09:00-13:00polițiștii din Secției de Poliţie Rurală Ștefan cel Mare au acționat pe raza de competentă pentru creșterea gradului de siguranță publică.

 

În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 23 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  2.900 de lei, fiind retrase două certificate de înmatriculare și reținut un permis de conducere.

 

Pe timpul desfășurării infracțiunii, polițiștii au legitimat peste 90 de persoane și au verificat aproximativ 70 de vehicule.

 

***

La data de 7 noiembrie a.c., în intervalul 06:00-22:00polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au acționat pe raza de competentă pentru creșterea gradului de siguranță publică, în special în rândul pietonilor.

 

În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 67 sancțiuni contravenționale, 28 dintre acestea pietonilor, 3 pentru nereguli constatate în rândul bicicliștilor, 6 pentru abateri ale conducătorilor de trotinete electrice și 26 pentru alte abateri.

 

***

La data de 8 noiembrie a.c., în intervalul orar 07:00-11:00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț au acționat în zona Grupului Școlar Economic, Grupului Școlar Forestier și Grupului Școlar Transporturi, din municipiul Piatra-Neamț, pentru prevenirea faptelor antisociale cu impact negativ în scoli și în zona adiacentă acestora.

 

Cu această ocazie au fost legitimate peste 100 de persoane, operatorii economici fiind instruiți cu privire la respectarea prevederilor legale, privind comercializarea de băuturi alcoolice și produse de tutun minorilor.

 

Update/ Eveniment rutier în afara localității Gâdinți

 

La data de 8 noiembrie a.c., față de tânărul de 24 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

 

Reamintim că la data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în afara localității Gâdinți.

 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din județul Bacău, conducea un autoturism pe DJ 207D, având direcția de deplasare către municipiul Roman, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului, părăsind partea carosabilă și răsturnându-se.

 

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto și a unui pasager, în vârstă de 16 ani.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că tânărul în cauză nu deține permis de conducere, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *