BULETIN DE PRESĂ 10 NOIEMBRIE

Mandat de arestare preventivă pus în executare de polițiști   La data de 9 noiembrie, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Neamț au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis pe numele unei femei, de 41 de ani, din județul Iași.   În fapt, la data de 26 mai a.c., persoana în cauză ar fi încercat să determine o persoană vătămată să-şi retragă…

Mandat de arestare preventivă pus în executare de polițiști

 

La data de 9 noiembrie, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Neamț au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis pe numele unei femei, de 41 de ani, din județul Iași.

 

În fapt, la data de 26 mai a.c., persoana în cauză ar fi încercat să determine o persoană vătămată să-şi retragă declarațiile date în calitate de martor. 

 

De asemenea, prin corupere dar și prin intimidări, în perioada mai – octombrie 2023 persoana în cauză ar fi determinat-o pe persoana vătămată să-și retracteze declarațiile date în calitate de persoana vătămată într-un dosar penal și să dea declarații mincinoase.

 

Polițiștii au introdus-o în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Neamț.

 

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță 

 

La data de 9 noiembrie a.c., în intervalul 10:00-12:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Gârcina au acționat pe raza de competentă pentru creșterea gradului de siguranță publică.

 

La aceeași dată, în intervalul orar 14:00-16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț au desfăşurat o acţiune pe raza orașului Târgu-Neamţ, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere și a faptelor cu violență.

 

În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 34 sancțiuni contravenționale.

 

Totodată, polițiștii au depistat în flagrant două infracțiuni, fiind întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere de arbori fără drept și furtul de arbori, fiind dispusă măsura confiscării a 1,18 m.c. material lemnos.

 

 

Update/ Eveniment rutier în afara localității Gâdinți

 

La data de 9 noiembrie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Reamintim că la data de 8 noiembrie a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în afara localității Gâdinți.

 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din județul Bacău, conducea un autoturism pe DJ 207D, având direcția de deplasare către municipiul Roman, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului, părăsind partea carosabilă și răsturnându-se.

 

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto și a unui pasager, în vârstă de 16 ani.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că tânărul în cauză nu deține permis de conducere, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

 

La data de 8 noiembrie a.c., față de tânărul de 24 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

 

Reținut pentru furt calificat

 

La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați, de către o femeie în vârstă de 62 de ani, din Horia, cu privire la faptul că, autori necunoscuți ar fi pătruns în locuința fiului său, de unde ar fisustras mai multe bunuri.

 

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 5 noiembrie a.c., autori necunoscuți ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, din localitatea Horia, iar prin spargerea ferestrei de la ușa de acces în locuință, ar fipătruns în imobil, de unde ar fi sustras două smart watch-uri şi un televizor, prejudiciul total fiind estimat la suma de 5.500 lei.

 

În urma investigațiilor efectuate de polițiști a fost identificată și depistată persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 24 de ani, din Roman.

Cu ocazia cercetărilor efectuate bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

 

Având în vedere materialul probatoriu administrat în cauză, la data de 09 noiembrie a.c., organele de cercetare penală din cadrul Secției de Poliției Rurală Dulcești, au dispus măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a persoanei în cauză.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *