BULETIN DE PRESĂ 16 FEBRUARIE

Update/Bănuit de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, reținut de polițiști La data de 15 februarie față de minorul de 17 ani a fost a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În fapt, la data de 14 februarie a.c., polițiștii…

Update/Bănuit de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, reținut de polițiști

La data de 15 februarie față de minorul de 17 ani a fost a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În fapt, la data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către Spitalul municipal Roman cu privire la faptul că, la unitatea de primiri urgențe s-a prezentat un minor, în vârstă de 15 ani, ce prezenta o plagă înjunghiată.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că, la aceeași dată, în jurul orei 13:50, în timp ce minorul de 15 ani se afla în parcul din municipiul Roman, ar fi fost abordat de către un alt tânăr, care i-ar fi solicitat o țigară, ulterior fiind rănit la nivelul coapsei de la piciorul drept, cu un cuțit, pe care persoana necunoscută îl avea asupra sa.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, a fost identificată și depistată persoana bănuită de comiterea faptei, un minor, în vârstă de 17 ani, din Buruienești.

În urma materialului probator administrat, față de minorul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, în vederea luării unei măsuri preventive față de acesta.

 

Material lemnos transportat fără documente legale

La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, au identificat pe DJ156A, în localitatea Borlești, o autoutilitară care transporta material lemnos, fără a deține documente legale de transport.

În urma măsurătorilor efectuate, în prezenta unui specialist silvic din cadrul Ocolul Silvic Tazlău, a rezultat o cantitate totală transportată de 4,88 m.c. material lemnos transportat.

În cauză s-a dispus măsura confiscării materialului lemnos și a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei.

***

La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, au identificat pe DN 17B, în localitatea Farcașa, o autoutilitară care transporta material lemnos, fără a deține documente legale de transport.

În urma măsurătorilor efectuate, în prezenta unui specialist silvic din cadrul Ocolul Silvic Poiana Teiului, a rezultat o cantitate totală transportată de 1,81 m.c. material lemnos transportat.

În cauză s-a dispus măsura confiscării materialului lemnos și a fost aplicată o sancțiune contravențională.

 

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 15 februarie a.c., organele de cercetare penală din cadrul Biroului Investigații Criminale Piatra-Neamț au desfășurat activități de investigative specifice și de cercetare penală pe linia depistării persoanelor care comit infracțiunii contra patrimoniului, ocazie cu care a fost depistat un tânăr de 20 de ani, din Piatra-Neamț, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din probele administrate a reieșit că la data de 11 februarie a.c., în jurul orei 14:50, tânărul  s-a deplasat la domiciliul unui bărbat, din municipiul Piatra-Neamț, unde profitând de faptul că acesta nu se afla acasă, a pătruns fără drept în locuința neasigurată, de unde ar fi  sustras două tablete, un telefon mobil, un lănțișor din aur şi suma de 700 de lei.

La aceeași dată, în jurul orelor 16:10, persoana vătămată s-ar fi întâlnit pe un drum public cu  tânărul de 20 de ani, ocazie cu care acesta din urmă a fugit, abandonând o parte dintre bunurile sustrase.

În baza materialului probator administrat, față de tânărul în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi acesta să fie prezentat parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

Eveniment rutier  în Târgu-Neamț

La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 19:20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, urmat de părăsirea locului evenimentului.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, in timp ce un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Târgu-Neamț, repara un autoturism oprit, fiind întins pe partea carosabilă ar fi fost acroșat de un autoturism, care și-ar fi continuat deplasarea.

Bărbatul de 52 de ani împreuna cu proprietarul mașinii pe care o repara au plecat în urma autoturismului implicat în evenimentul rutier, dar după discuții purtate în contradictoriu cu persoana bănuită de producerea accidentului, acesta a plecat într-o direcție necunoscută.

Victima a fost  transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În jurul orei 20:00, polițiștii au identificat atât autoturismul implicat in eveniment cât și persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Agapia. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

 

Acțiuni continue pentru siguranța cetățenilor

La data de 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, Secției de Poliţie Rurală Săbăoani și Gârcina au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe raza de responsabilitate.

Pe timpul desfășurării acțiunii  au fost aplicate  47 de sancțiuni contravenționale, fiind confiscată cantitatea de 4,39 m.c. material lemnos, în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

Polițiștii au reținut 4 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *