BULETIN DE PRESA 26 FEBRUARIE

Material lemnos confiscat de polițiști La data de 24 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au procedat la oprirea unui ansamblu auto, condus de un bărbat de 36 de ani, din Bicaz, ce transporta material lemnos pe DN 15, în localitatea Călugăreni. În urma verificărilor…

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 24 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au procedat la oprirea unui ansamblu auto, condus de un bărbat de 36 de ani, din Bicaz, ce transporta material lemnos pe DN 15, în localitatea Călugăreni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că pentru materialul lemnos transportat nu este emis aviz de însoțire a mărfii, valabil la data și ora controlului.

Cu ocazia inventarierii masei lemnoase de către angajați din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului s-a constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 4,51 metri cubi confiscată faptic și predată Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Pentru abaterea constatată, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională conform Legii nr. 171/2010, cantitatea de material lemnos fiind confiscată.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 19:20, în timp ce polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă se aflau în desfășurarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Oniceni, au depistat în trafic un autoturism condus de un bărbat, din aceeași localitate.

Conducătorul auto, în vârstă de 72 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 07:20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Bicaz aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier pe DN 15, în localitatea Straja, au înregistrat cu aparatul radar un mijloc de transport persoane, care se deplasa cu viteza de 77km/h.

Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Piatra Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conform art. 336, alin. 1 și alin. 3 Cod penal.

***

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 07.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au depistat în trafic, în localitatea Dulcești, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din Iași.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul Drugtest.

Bărbatul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a existenței substanțelor interzise.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvărșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

***

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 09:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe o stradă din Piatra Neamț.

Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, din comuna Alexandru cel Bun, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier s-au deplasat la o sesizare pe o stradă din municipiul Roman, unde au depistat un bărbat de 48 de ani, din Roman, în timp ce conducea un autoturism, cu intenția de a parca, moment în care acroșează alte două autoturisme parcate regulamentar.

Întrucât conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, acesta a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere.

***

La aceeași dată a.c., în jurul orei 18:30, în timp ce polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Tîrgu Neamț se aflau în desfășurarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului, au depistat în trafic un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Comuna Vânători-Neamț.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *