BULETIN DE PRESĂ 5 MARTIE

Update/ L-AȚI VĂZUT? La data de 04 martie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat persoana dispărută, în zona pădurii din localitatea Bistrița, nefiind victima vreunei infracțiuni. La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați, de către o femeie din Piatra-Neamț,…

Update/ L-AȚI VĂZUT?

La data de 04 martie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat persoana dispărută, în zona pădurii din localitatea Bistrița, nefiind victima vreunei infracțiuni.

La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați, de către o femeie din Piatra-Neamț, cu privire la faptul că, la data de 2 martie a.c., soțul său GHEMEŞ PĂVĂLOAIE IOAN, în vârstă de 73 de ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.

 

Update/Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

La data de 04 martie a.c. a fost inventariat materialul lemnos piesă cu piesă și s-a constatat faptul că se întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de articolul 68 alineatul 2, din Legea 46 din 2008, confiscându-se 62.28 m.c. cherestea rășinoase, în valoare de 55.802 lei. Totodată s-a dispus confiscarea ansamblului auto.

La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, în timp ce acționau pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranță publică şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere, au depistat pe DN2 E85, în localitatea Gherăești, un ansamblu auto ce transporta cherestea.

În continuare, precedându-se la verificarea legalității transportului a rezultat faptul că, acesta nu era însoţit de un aviz de transport al mărfii, iar în urma verificării în aplicaţia S.U.M.A.L., a reieșit faptul că transportul nu figura cu aviz de însoţire, materialele lemnoase fiind fără proveniență.

Ulterior, SUMAL după un minut şi 40 de secunde, după momentul efectuării controlului, avizul de însoțire al mărfii a fost încărcat în aplicația S.U.M.A.L., rezultând cu o cantitate de 62,28 m.c. material lemnos.

Polițiștii au procedat la însoțirea ansamblului de vehicule la depozitul Ocolul Silvic Roman, acesta fiind sigilat, urmând ca astăzi acesta să fie inventariat piesă cu piesă.

 

Reținut pentru distrugere

La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, la un imobil din municipiul Piatra-Neamț se manifestă un incendiu.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Piatra-Neamț s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 69 de ani și-ar fi incendiat în mod intenționat apartamentul.

Totodată la data de 04 martie a.c., bărbatul în cauză ar fi rupt sigiliul aplicat pe ușa apartamentului și ar fi intrat în interior, pentru a vedea urmările incendierii.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, în vederea luării unei măsuri preventive.

 

Continuă acțiunile pentru combaterea delictelor silvice

La data de 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic o autoutilitară care transporta cantitatea de 3,0 m.c. lemn foc, fără să dețină documente specifice de transport.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171 din 2010, cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiind dispusă confiscarea cantității de material lemnos, care a fost lăsată în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Roman.

***

La data de 04 martie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul anul 2023, reprezentanții Ocolului Silvic Gârcina, au pus în valoare și exploatat în regie proprie o partidă din fondul forestier de stat de pe raza comunei Gârcina, ocazie cu care după reprimirea partizii, au rămas cu un stoc de material lemnos, fără proveniență legală, susceptibil a proveni din tăieri ilegale de arbori în timpul exploatării partizii.

Urmare a inventarierii materialului lemnos a rezultat volumul total de 118,174 m.c. lemn rotund şi foc rășinoase, specia molid, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori şi gestiune frauduloasă.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *