BULETIN DE PRESĂ 24 FEBRUARIE

Depistat în flagrant de polițiști conducând sub influența alcoolului La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 16:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au oprit in trafic, pe Drumul Național 15B,  în localitatea Pipirig, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 58 de ani, din aceeași localitate. Deoarece conducătorul auto emana…

Depistat în flagrant de polițiști conducând sub influența alcoolului

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 16:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au oprit in trafic, pe Drumul Național 15B,  în localitatea Pipirig, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 58 de ani, din aceeași localitate.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,11  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Update/Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 23 februarie a.c., bărbatul de 65 de ani a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Reamintim că, la data de 22 februarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliție Rurală Sagna au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Doljești, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În data de 22 februarie a.c., în jurul orei 08:00, bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, la data dd 26 august 2022, prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 50 de metri de soția lui, în vârsta de 56 de ani, revenind la locuința comună, din localitatea Doljești.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

 

Bănuit de violare de domiciliu, amenințare și distrugere, reținut de polițiști

La data de 23 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borleși au fost sesizați, de către un bărbat de 67 de ani, din Rediu, cu privire la faptul că, are un conflict cu o altă persoană.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 23 februarie a.c., în jurul orei 18:30, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 46 de ani, din Cândești, ar fi pătruns fără drept în curtea imobilului bărbatului de 67 de ani, din localitatea Rediu, având asupra sa o bâtă din lemn, adresând amenințări cu acte de violență, de natură a induce o stare de temere, atât bărbatului cât și soției acestuia, în vârstă de 62 de ani.

Ulterior, acesta folosindu-se de bâta din lemn, ar fi produs distrugeri verandei imobilului celor două persoane.

În continuare, în jurul orei 19:30, bărbatul de 46 de ani, ar fi pătruns fără drept în curtea unui alt imobil, din localitatea Rediu, aparținând unui femei de 59 de ani, adresându-i acesteia amenințări cu acte de violență, de natură a induce o stare de temere.

După ce a părăsit imobilul anterior menționat, bărbatul folosindu-se de obiectul din lemn ar fi provocat distrugeri unui număr de două autoturisme, unul aparținând femeii de 59 de ani, altul soțului acesteia, de 65 de ani.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 46 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu, amenințare și distrugere.

 

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 23 februarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliție Rurală Bicaz au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Bicaz Chei, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 19:00, bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a încălcat ordinul de protecție provizoiu, emis de polițiști la aceeași data, în jurul orei 14:00, prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 50 de metri de soția lui, revenind la locuința comună, din localitatea Bicaz-Chei.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Harghita.

 

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați, de către un bărbat de 72 de ani, din Roman, cu privire la faptul că, un imobil al unui vecin a fost spart.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în perioada 13-15 februrarie a.c., autori necunoscuți, ar fi pătruns prin efracție, în imobilul unei femei de 49 de ani, din județul Iași, de unde ar fi sustras mai multe elemente ale instalației sanitare, urmând ca valoare prejudiciului să fie comunicată de persoana vătămată.

La data de 23 februarie a.c., polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 48 de ani, din județul Iași.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 49 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

Bănuit de tentativă de viol și furt calificat, identificat și reținut de polițiști

La data de 23 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 41 de ani, din Sagna, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol și furt calificat.

În fapt, acesta este bănuit că la data de 22 februarie  a.c., în jurul orei 21:30, ar fi pătruns prin efracție, într-un imobil din localitatea Botești, unde prin exercitarea de acte de constrângere, ar fi încercat să întreţină raporturi sexuale cu o femeie de 60 de ani, aceasta opunându-se.

Totodată, la momentul părăsirii imobilului, bărbatul de 41 de ani ar fi sustras un telefon mobil, aparținând persoanei vătămate.

În investigațiile desfășurate de polițiști a fost folosit și câinele de urmă Oscar, polițiștii reușind identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei.

La data de 23 februarie a.c., bărbatul a fost condus la audieri, iar în urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de viol și furt calificat, fiind introdus în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

În cursul zilei de 24 februarie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *