BULETIN DE PRESĂ 4 APRILIE

Cercetat pentru conducere sub influența alcoolului La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 08:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 50 de ani, din Roznov, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fermelor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație…

Cercetat pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 08:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 50 de ani, din Roznov, în timp ce conducea un autoturism pe strada Fermelor.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Update/Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 3 aprilie a.c., persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

În fapt, la data de 2 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliție Rurală Săbăoani au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Botești, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 16:30, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, la data de 21 martie a.c., prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 100 de metri de fratele său, în vârsta de 64 de ani, revenind la locuința, din localitatea Botești.

Acțiuni pentru respectarea regimului legal de viteză

La data de 3 aprilie a.c., în intervalul orar 13:00-15:30, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe Drumul Național 15 D, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și verificarea respectării regimului legal de viteză.

Pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii au verificat 35 de autoturisme și au legitimat 36 de persoane.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale, dintre care 30 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 4 pentru alte abateri la O.U.G. 195/2002.

Pentru abaterile constatate, referitor la respectarea regimului legal de viteză, polițiștii au reținut 9 permise de conducere.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *