BULETIN DE PRESĂ 24 IULIE

Cercetări pentru conducere fără permis și încredințarea unui vehicul unei persoane ce nu posedă permis În noaptea de 24 iulie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Stănița, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Tămășeni.…

Cercetări pentru conducere fără permis și încredințarea unui vehicul unei persoane ce nu posedă permis

În noaptea de 24 iulie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Stănița, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Tămășeni.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul în cauză avea permisul de conducere anulat din anul 2020, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni rutiere.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-ar fi fost încredințat, pentru a-l conduce, de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, care se afla în autoturism, în calitate de pasager, deși cunoștea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

Totodată, bărbatul de 33 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

 

Bănuit de furt calificat și distrugere, reținut de polițiști

 La data de 23 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au fost sesizațip prin apel 112, de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Ghirăiești, cu privire la faptul că fratele său, ar fi dat foc la o motocositoare.

Cu ocazia deplasării la fața locului şi în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că la data de 23 iulie a.c., în jurul orelor 19:30, în timp un bărbat de 56 de ani se afla sub influența băuturilor alcoolice, ar fi pătruns prin efracție într-o zonă a imobilului ce îi aparține surorii sale, de unde ar fi sustras o motocositoare şi un rucsac ce conținea  articole de îmbrăcăminte și scule, după care s-ar fi deplasat în exteriorul imobilului, unde le-ar fi incendiat, cauzând un prejudiciu de aproximativ 800 lei.  

În urma documentării activității infracționale, față de bărbatul de 56 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere.            

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

În perioada 21-23 iulie a.c., polițiștii alături de jandarmi și polițiștii locali s-au aflat permanent în teren, desfășurând acțiuni pentru liniștea și siguranța publică.

Astfel de acțiuni au fost desfășurate pe razele de competență ale Secțiilor de Poliție Rurală Gârcina, Dulcești, Săbăoani, Ion Creangă, Borlești, având drept scop asigurarea unui climat de siguranță publică, în scopul diminuării riscului accidentelor rutiere și infracțiunilor stradale cât și pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale, majoritatea dintre acestea la regimul rutier și Legea 61 din 1991.

Totodată, ca măsuri complementare polițiștii au reținut 2 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *