BULETIN DE PRESĂ 31 IULIE

Depistați în flagrant de polițiști La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 10:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Farcașa, o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Vaslui, având dreptul de a conduce vehicule suspendat. În cauză a fost întocmit…

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 30 iulie a.c., în jurul orei 10:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat, în localitatea Farcașa, o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Vaslui, având dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În dimineața zilei de 30 iulie a.c., în jurul orei 04:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza localității Tămășeni,  au depistat în trafic, un autoturism,  condus de un bărbat, de  33 de ani, din Roman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Bănuiți de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare, reținuți de polițiști

În noaptea de 30 iulie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că la o societate comercială, din localitatea Dumbrava Roșie, are loc un conflict între mai multe persoane.

Persoanele implicate au fost imobilizate de polițiști și conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul la data de 30 iulie, 2 persoane cu vârste de 35, respectiv  36 de ani, din Dumbrava Roșie, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict mai vechi, ar fi adresat amenințări unui bărbat de 41 de ani, din Piatra-Neamț, provocând distrugeri în interiorul locației respective și tulburând astfel ordinea și liniștea publică.

La data de 30 iulie a.c., față de cele două persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acestea fiind bănuite de comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt.

Totodată, urmează a se efectua verificări cu privire la legalitatea funcționării unității în cauză, precum și respectarea prevederilor Legii 333 din 2003, H.G. 301 din 2012 și Legii 61/ din 991, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

Acțiune pe linia prevenirii principalelor cauze ale accidentelor rutiere

La data de 29 iulie a.c., în intervalul orar 18:00-24:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina, împreună cu cei ai Serviciului Rutier Neamț au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii principalelor cauze ale accidentelor rutiere, respectiv abaterile săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteza neadaptată la condițiile de drum şi neacordarea priorității de trecere vehiculelor

Peste 70 de vehicule au fost verificate de polițiști, conducătorii auto fiind testați cu privire la consumul de alcool sau substanțe interzise.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ  6.000 de lei.

***

Totodată, pe timpul acestui final de săptămână, polițiștii și jandarmii s-au aflat permanent în teren, desfășurând acțiuni pe raza Secții de Poliție Rurală Ion Creangă, Bicaz și Ștefan cel Mare.

Acțiunile permanente ale polițiștilor au drept scop, creșterea climatului de siguranță publică, reducerea faptelor antisociale, cu precădere a celor cu violență și diminuarea riscului rutier.

Pentru abaterile constate, polițiștii au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 5 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *