CE VEȚI CUMPĂRA ONLINE PENTRU ACEST CRĂCIUN?

10 Decembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ În cele ce urmează vă prezentăm câteva informații despre fraude cu investiții și cumpărături online. Pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă  reprezintă un moment în care, pentru mulți dintre noi, cheltuielile se ridică. În acest moment al anului, multe persoane vor profita de alegerea, comoditatea și cele mai bune prețuri pe…

10 Decembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

În cele ce urmează vă prezentăm câteva informații despre fraude cu investiții și cumpărături online.

Pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă  reprezintă un moment în care, pentru mulți dintre noi, cheltuielile se ridică. În acest moment al anului, multe persoane vor profita de alegerea, comoditatea și cele mai bune prețuri pe care le putem obține doar online … fie că sunt acele cadouri speciale, o pauză festivă sau ținuta vândută on-line.

Din nefericire, această perioada este, de asemenea, cea mai aglomerată și pentru cei care exploatează faptul că sunteți distrași și veți face orice pentru a găsi o bună afacere. Tacticile folosite de infractorii informatici sunt din ce în ce mai inovative și greu de detectat. Autorii îți oferă oportunități ”speciale” sau îți prezintă ”oferte-bombă” în mediul online.

În timp ce consumatorii caută chilipiruri și cadouri pentru cei dragi, fraudatorii văd acest lucru ca pe o oportunitate de a păcăli oamenii cu promisiunea unor oferte mari și a unor economii mari de bani.

Iată câteva sfaturi de siguranță, care vă ajută să vă protejați să nu deveniți  victime ale înșelăciunilor sezoniere, cum ar fi site-urile frauduloase de cumpărături, bunurile false, e-mailurile convingătoare și anunțurile pentru oferte care sunt prea bune pentru a fi adevărate.

Folosește  pe cât posibil  site-uri românești,– pot fi mai ușor de detectat eventuale probleme. Verifică înainte să cumperi  recenziile site-ului sau ale produsului.

 Asigurați-vă că site-urile de cumpărături sunt autentice, verificând cu atenție adresa corectă. Fraudatorii pot crea site-uri convingătoare cu ortografie similară celei autentice.

Folosește cardul de credit – ai mai multe șanse de a-ți recupera banii.

Plătește folosind servicii de plăți sigure – ți se solicită plata prin transfer bancar? Mai gândește-te! Nu plătiți nimic prin transferarea banilor direct către oameni sau companii pe care nu le cunoașteți, oricât de disperați ar fi să cumpărați.

Plătește doar când ai o conexiune sigură la internet – evită folosirea hot-spot-urilor publice de wi-fi. După ce ați terminat plata, deconectați-vă din cont. Pur și simplu închiderea paginii nu poate face acest lucru automat.

Atenție la reclame, ”oferte miraculoase”, ”afaceri-bombă” – dacă e prea frumos ca să fie adevărat, probabil că nu e adevărat!

Produsele contrafăcute sunt de calitate inferioară, pot fi periculoase și pot contravine legii drepturilor de autor. Nu cumpărați falsuri în mod intenționat sau înșelat, oricât de ieftin sau autentic ar părea.

Verificați dacă o vacanță sau o călătorie pe care o achiziționați online este autentică, cercetând-o cu atenție. Căutați recenzii independente și asigurați-vă că agenții de turism / operatorii de turism sunt autentici.

Cumpărăturile online pot fi benefice, dar atenție la fraude!

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *